CCOO aplega més de 2.500 persones

Assemblea de delegats i delegades per recuperar el que ens han arrabassat


Foto

L’alcalde de Santa Adrià del Besòs va obrir l'acte, seguit de Montserrat Ros, secretària d’Organització, que va agrair l’assistència de les més de 2.500 delegades i delegats a la sala, que va depassar totes les expectatives. CCOO continua sent amb més de 141.000 afiliades i afiliats, i 21.328 delegades i delegats el primer sindicat de Catalunya i de tot l’Estat. Aquests números són els que ens donen la força necessària per actuar a les taules de negociació i el que ens permet ser independents.

Santi Barreras, en la seva intervenció, va demanar que aixequés la mà qui se sentís líder sindical, per tal de calibrar el nivell d’implicació dels assistents. Va afirmar que CCOO és el referent de la classe obrera de Catalunya i l’afiliació és el que ens dona la força. Va demanar consciència de classe, lideratge, lluita per una societat més justa i solidaritat, i tot això sense perdre la proximitat als companys i companyes, que és el preàmbul de la influència i la transformació.

Lalo Plata, secretari general del Vallès Oriental - Maresme - Osona, va entrevistar a Joana Solsona ( Jubilats i Pensionistes) que va valorar el sistema públic de pensions i va defensar mecanismes per garantir la seva viabilitat.

Després va entrevistar Aurora Huerga, secretària general de construcció i serveis, que en aquests moments està negociant el conveni de la neteja d’edificis i locals de Catalunya que afecta 60.000 treballadores i treballadors, dels quals el 85% són dones, i va reclamar la complicitat de les administracions públiques que són les que elaboren les pliques de condicions i adjudicacions.

A continuació, va entrevistar a Manolo Caro, d’Aena, i Gemma Rodríguez, secretària d’Acció Sindical, que coordina la tasca sindical de CCOO a l’aeroport del Prat de Llobregat. Aquest entorn laboral aglutina a més de 16.000 treballadors i més de 300 empreses.

Isable Caire, delegada LOLS de la Generalitat de Catalunya, va manifestar que porten 12 anys sense negociació col·lectiva i unes retallades properes al 20% dels salaris.

Jaume Olivé, delegat de Contact Center i president del comitè europeu, va presentar la lluita que porten amb la multinacional amb més de 400.000 treballadors a tot el món.

Es va posar punt i final a les entrevistes, amb Aurora Richarte, de l’empresa Dia i secretària de la Dona de la Federació de Serveis.

Cristina Torres, secretària d’Acció Sindical, va defensar la negociació col·lectiva i consolidar un SMI que superi els 850 €.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, va denunciar la deriva autoritària del Partit Popular, incapaç de solucionar un problema polític de dimensions esfereïdores, i que CCOO ha denunciat en tots els àmbits. Va reclamar una proposta de referèndum consensuat i polític per al nostre país, i va exigir que el PP tragui les seves mans brutes de les institucions del nostre país. Va instar als assistents a passar a l’ofensiva anant als centres de treball de cara a la gran vaga del 8 de març.

Finalment, Unai Sordo, secretari general de CCOO d’Espanya, va manifestar que l’augment de l’ocupació no està millorant la qualitat de vida de les treballadores i dels treballadors. El 75% dels contractats temporalment són dones, amb taxes de temporalitat anteriors a la crisi. Aquesta precarietat té a veure amb les mesures que s’estan prenent des del govern, que ha fet una aposta per la desigualtat i la precarietat laboral. Aquestes mesures s’han dut a terme sense diàleg, per decret, i per modificar la fisonomia social d’aquest país. Però CCOO és el sindicalisme que aspira a revertir aquesta situació amb la negociació col·lectiva, la pujada de salaris i un augment substancial de l'SMI. El sindicat ha d’adaptar-se a les noves realitats laborals i empresarials sense perdre la proximitat, com s’està duent a terme a l’aeroport del Prat.

O ens adaptem al món o el món ens passarà per sobre
. L'última frase pronunciada va ser: “si no et mous, no es noten les cadenes”.


08/02/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies