Circular de l’Agrupació d’Agents Rurals

Benvolgudes i benvolguts,


Dimarts vinent  farà un mes de l’assassinat dels dos companys. Tots som conscients que les coses no poden continuar igual com fins ara. Són necessàries moltes millores al CAR, com reforçar amb personal la directora general, dotant-la d’un equip potent i capaç que l’ajudi a tirar endavant aquests canvis, o fins i tot reestructurar el departament si és necessari. La percepció que tenim a l’Agrupació és que els canvis que s’han d’implementar al CAR no es perceben o no s’estan duent a terme a la velocitat que ens agradaria; ara no ens podem permetre que tota  la feina que s’ha de fer es dilati en el temps. Per tot això hem sol·licitat reunir-nos amb la consellera.  

 

Hi ha temes que requereixen una actuació urgent i que ja haurien d’estar solucionats: 

 

– Reforç d’efectius a l’Urgell.

– Reforç del servei psicològic del departament i anàlisi de l’efectivitat d’ASEPEYO.

– Planificació i dinamització del grup de treball sobre seguretat en les actuacions.

 

Val a dir que ja ens han convocat per a la setmana vinent per tal de tractar sobre l’acte d’homenatge als companys assassinats i també s’està avançant en modificacions a l’ordre de vedes per millorar la seguretat de les actuacions.

 

Tot i així, s’ha de fer visible que s’està treballant en temes com:

 

       – Convocatòria de 50 sotsinspectors

       – Convocatòria de 50 agents

       – Redacció final del Pla director i la seva aprovació 

       – Reglament de la 2a activitat

       – Protocol de riscos i amenaces pel CAR

 

També us informem que el Síndic de Greuges s’ha interessat pel Cos d’Agents Rurals després dels fets del 21 de gener, i ha comunicat que la setmana vinent emetrà un veredicte. Nosaltres ens hi reunirem uns dies abans.

      

Estem molt preocupats perquè ens transmeteu el neguit que teniu en tant que percebeu que no s’està avançant prou i ens demaneu mobilitzacions. Nosaltres ens hi deixarem la pell però creiem que cal donar un últim marge de confiança, conscients que això té caducitat. Estem en espera de la reunió amb la consellera per informar-vos que es comencen a produir resultats significatius i sobre què d’esperar els pròxims 4 mesos de Govern.

 
Delegats de l’Agrupació