Acte de solidaritat amb Ricardo Vercher, delegat de CCOO que s’enfronta a 5 anys de presó per fets de la vaga general del 14-N del 2012

Demà dimarts, 25 d’octubre, a la seu de CCOO a Barcelona

El proper dia 4 de novembre del 2016, Ricardo Vercher, delegat de CCOO i membre de la Secció Sindical de Metro de Barcelona, s’enfronta a una petició fiscal, absolutament desproporcionada, de 5 anys de presó, per suposades actuacions durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. També s’enfronta a la inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de durada de la condemna, a més de 42 mesos de multa amb un cost de 12 € per dia, que significa una quantitat superior a 15.000 €, i una indemnització a l’Ajuntament de Barcelona de 477,10 € (l’acusació és de punxar rodes d’un autobús de Barcelona, suposadament en serveis mínims). En aquest cas, com d’altres, la fiscalia actua d’ofici aplicant l’article 315.3 del Codi penal argumentant que la seva actuació és constitutiva d’un delicte de coaccions, i sense que l’empresa, TMB, hagi fet denúncia.

L’actuació de la Fiscalia torna a evidenciar la necessitat de derogar l’article 315.3 del Codi penal. En el nostre país, i durant més de 35 anys, els treballadors i treballadores han exercit democràticament i constitucionalment el dret de vaga.

Davant d’aquesta situació la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya ha convocat un acte de solidaritat amb Ricardo Vercher amb el lema “NI 5 ANYS NI UN DIA, RICARDO ABSOLUCIÓ!” per a demà dimarts, 25 d’octubre, a les 10.00 hores, a la sala d’actes de la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16), un acte de solidaritat que es vol que sigui participatiu, actiu i massiu, del conjunt de les organitzacions del sindicat, amb la consigna #VagaNoÉsDelicte . En acabar, cap a les 13.00 hores, està prevista una marxa fins la Delegació del Govern (c/ Mallorca, 278).

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 d’octubre de 2016

Agenda:
Dimarts, 25 d’octubre de 2016
10.00 hores (acte); 13.00 hores (marxa)
Sala d’actes CCOO – Via Laietana, 16, planta baixa. BCN