CCOO exigeix al Govern en funcions que reprengui la negociació amb les administracions públiques

L’Àrea Pública de Comissions Obreres, després de la reunió de la Mesa General de les Administracions Públiques celebrada el passat 29 de juny, ha elaborat una proposta de negociació que ahir dimecres es va remetre al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.
 
La proposta està basada en el fet que durant el 2016 s’està consolidant, segons dades oficials, la recuperació de l’activitat i s’anticipa una continuïtat al 2017. Que el mercat laboral està deixant enrere el fort ajust registrat en els últims anys i comença a generar ocupació, si bé aquesta encara està marcat per un alt grau d’eventualitat. Que el diàleg social i la negociació col·lectiva són els mètodes de treball més apropiats per al bon funcionament del sistema de relacions laborals en tots els nivells i també en l’àmbit de les administracions públiques.
 
Des de l’Àrea Pública de CCOO entenem que és necessari recuperar d’una vegada per totes la negociació col·lectiva en l’àmbit de les administracions i fer d’això una pràctica habitual. Per això, hem traslladat al Ministeri les propostes que considerem han de plasmar-se en la futura llei de pressupostos que començarà a ser debatuda en pròximes dates i que entre altres proposem:
 
– Recuperació dels  mitjans de negociació dinamitats durant aquests anys.
– Recuperació del caràcter de norma bàsica de l’EBEP.
– Oferta d’Ocupació Pública (OEP) excepcional de 356.000 places i eliminar taxes de reposició.
– Recuperació de drets suprimits unilateralment.
– Recuperació del poder adquisitiu perdut en aquests anys.
· Recuperació paga extra amb caràcter bàsic, per a totes les persones que treballen en l’àmbit del sector públic.
· Recuperació del 5%. A distribuir entre els anys 2017 i 2018.
· Recuperació del 100% del salari per situació d’IT en 2017.
· Habilitar les diferents meses de negociació d’àmbit inferior, la negociació per a la recuperació dels drets per les retallades addicionals que s’han dut a terme en aquest període.
– Recuperació de les 35 hores setmanals. Amb la consegüent creació d’ocupació.
– Acord sobre la recuperació del total de dies addicionals per vacances i personals per assumptes propis i lliure disposició.
– Acord sobre l’inici immediat de les negociacions de cara a establir criteris mínims per al conjunt de les administracions públiques en matèria de desenvolupament de l’EBEP, que cada administració pugui fer la cobertura reglamentària que la prestació dels seus serveis públics requereix, restablint les possibilitats reals d’autonomia negocial de cada àmbit, eliminant la consideració bàsica de la normativa aprovada amb l’excusa de la crisi.