Contact Center: la patronal continua amb la seva postura immobilista en la negociació del conveni

Novament s’ha reunit la taula de negociació del conveni de Contatc Center en la qual CCOO s’ha trobat amb una nova excusa per part de la patronal per seguir sense avançar i sense poder arribar a cap tipus d’acord, ja que la Presidenta de la Patronal ha abandonat el sector, i per tant, necessiten que l’Executiva de l’Associació triï un nou president/a.



La patronal demana comprensió i més temps, sense semblar adonar-se que aquesta negociació porta oberta un any. Durant tot aquest temps ha mantingut l’immobilisme en la negociació a més de no donar respostes a totes les qüestions plantejades pels sindicats.



Mentre la patronal elegeix nou president/a, el sector de contact center segueix sense pujada salarial, amb contractes d’obra per a tota la vida, amb jornades irrisòries, amb més contractacions eventuals, amb un gran volum de treballadors de ETT, personal mal classificat, etc.



Des de CCOO estem insistint a regularitzar aquestes situacions donant als treballadors/as del sector una major estabilitat, millorant el salari, les jornades etc. per poder ser més competitius i professionals, alguna cosa que a la part empresarial sembla importar-li molt poc.



Amb aquest escenari, CCOO va insistir a parlar dels temes que estaven previstos, com són la Classificació professional i els permisos retribuïts i vacances, assumptes que ja han estat tractats anteriorment i de les quals encara s’espera la seva resposta.



Sobre Classificació professional i redefinició de categories (Supervisor A, B, Coordinador de Gestió, Gestor telefònic) la patronal torna a insistir que només entraran a valorar aquelles que no suposin un increment de costos per a les empreses, és a dir, podrien arribar a reconèixer una categoria superior però sense el pagament corresponent.



Fins i tot van un pas més enllà en proposar que directament s’eliminin les categories, nomenant a tots/as els treballadors/as com *teleoperadores/as i abonar-los complements salarials en funció del treball que realitzin i si deixaran de fer-ho en un futur, solament caldria eliminar aquest complement salarial.



Sobre la resta de qüestions previstes en l’ordre del dia “permisos retribuïts i vacances” l’empresa emplaça als sindicats a una altra reunió.



CCOO espera que en el proper comunicat pugui explicar avanços i principis d’acords perquè ja està ben que aquesta patronal continuï amb la mateixa postura immobilista que ha mantingut durant tota la negociació.