La Generalitat malbarata el patrimoni públic. Quins interessos econòmics hi ha al darrere?


Des de CCOO estem fent un seguiment dels moviments que la Generalitat està realitzant, pel que fa a la venda del seu patrimoni i a la seva adjudicació. Està clar que és molt difícil poder investigar quan et deneguen qualsevol document, com ara el contracte de lloguer a 20 anys, amb els seus annexos, de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA

De cop i volta, a la Generalitat li han entrat moltes presses per traslladar els treballadors i treballadores de l’ATC a la Zona Franca (sense gairebé transport públic, sense Pla de mobilitat, sense serveis de cap tipus i molt distanciat del centre, tant per a la plantilla com per als usuaris i usuàries).

L’ATC tenia un contracte de lloguer a 20 anys que s’ha fulminat de cop i volta. Quan els delegats i delegades de CCOO en demanem còpia, fent cas del portal de transparència, no ens la donen. Per què? Què hi consta als annexos del contracte, que no hi ha manera de poder-hi accedir? Més informació.

TORRE MUÑOZ

Es ven a l’empresa NADLAN, controlada per Morri Benisthy Moshe, amb interessos en el Govern d’Israel i amb la Generalitat. És molt curiós que aquesta empresa es constituís justament el passat 19 de maig, quan s’havia iniciat el procés de venda. Aquesta empresa va iniciar la seva activitat el 3 de març, abans d’estar constituïda legalment. La Generalitat garanteix a aquesta empresa el pagament d’un lloguer de 122.000 € mensuals fins al trasllat del personal a la Zona Franca. El preu de venda de Torre Muñoz és irrisori: 41,5 milions, quan a 250 metres s’ha venut l’edifici del Deutsche Bank per 90 milions.

ICV, en la sessió parlamentària del dia 9 de juliol, pregunta a la consellera de Governació quina relació té l’empresa Nadlan (compradora de Torre Muñoz) amb l’inversor israelià, que es va interessar per entrar en el capital de l’empresa de motocicletes GAS GAS, en procés de liquidació mercantil perquè l’operació no va arribar a bon port. ICV li demana a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que desmenteixi tota aquesta informació. Demana que desmenteixi que no hi ha hagut gestions de l’ambaixada o el consolat d’Israel per a la venda dels edificis.

Es ven Torre Muñoz a aquesta empresa un mes abans que estigui constituïda la societat i, a sobre, li garanteixen 1.464.000 € anuals de lloguer! Quins interessos hi ha al darrere? Qui surt guanyant en totes aquestes mogudes? Està clar que els treballadors i treballadores NO!

DEPARTAMENT D’ECONOMIA I FINANCES. MÉS CURIOSITATS (PER DIR-HO D’UNA MANERA SUAU). QUANT VAL EL LLOGUER DE LA SEU CENTRAL D’ECONOMIA I FINANCES?

El 2013 la Generalitat es ven l’edifici de la rambla de Catalunya per 23 milions d’euros a FINAF 92, però pagant un lloguer d’1.500.000 € anuals.

AXA I FIRA 2000 (FA DE MAL PENSAR)

Aquest mes de maig, Fira 2000 (de la qual és president el Sr. Salvador Estapé, director general de Patrimoni i responsable de tots aquests moviments), adjudica el dret d’uns terrenys de la Zona Franca, per 99 anys, a AXA, per 15.000.000 €, que podrà pagar còmodament en 7 anys, i el Govern de la Generalitat li fa un concurs a mida perquè en aquest terreny li lloguin l’edifici d’oficines que hi faran, durant 20 anys per 2.500.000 € anuals. És a dir, a AXA li surt gratuït, ja que amb el lloguer que paguen durant els primers set anys, ja li amortitzen la despesa. Té 13 anys més per amortitzar l’edifici i encara li queden 79 anys per fer-hi negoci. TOT AIXÒ FA MOLTA PUDOR! Gairebé podem endevinar qui guanyarà la licitació, ja que és un vestit a mida.

La consellera no respon res sobre el Pla de mobilitat ni sobre la negociació amb els representants dels treballadors i treballadores d’aquest pla. Tampoc diu res sobre la millora del transport per als funcionaris i funcionàries afectats, que, a més, serà en breu, tal com diu ella mateixa. Tampoc contesta ni rebat cap de les dades de les presumptes irregularitats de la venda i del comprador (representant del capital sionista) de Torre Muñoz. Tampoc no contesta res sobre les relacions entre Fira 2000 (de la qual és president, Salvador Estapé), l’empresa AXA i la Direcció General del Patrimoni (de la qual és director general Salvador Estapé).

ÉS CLAR QUE QUI CALLA ATORGA!

Us adjuntem la intervenció parlamentària de Marc Vidal d’ICV:
 - Pregunta oral al Govern per part del diputat Marc Vidal sobre el trasllat de funcionaris a causa de la venda d'edificis públics. A la resposta de la consellera, que va dir que això beneficia les finances de la Generalitat, us enllacem també la rèplica del Sr. Vidal.


13/07/2015

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies