Es reconeixen els acords amb l'anterior empresa adjudicatària

Acord judicial a CLECE, SA, encarregada dels serveis d'atenció domiciliària a Sabadell


Segons informa la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, el 6 maig del 2014 s'ha aconseguit un acord judicial entre la Secció Sindical de CCOO del centre de treball de Sabadell de CLECE, SA, empresa encarregada dels serveis d'atenció domiciliària a aquesta població, i la direcció de l'empresa.

El Jutjat número 2 de Sabadell resol el procediment judicial de conflicte col·lectiu interposat per CCOO, reconeixent a les treballadores la plena aplicació dels acords assolits el dia 23 de novembre del 2011, davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), amb l'anterior empresa adjudicatària de l'atenció domiciliària: UTE Sergesa Hogar, S.A. - Pròxims Serveis a Domicili E-I, S.L. (UTE SAD SABADELL). Certament, des del novembre del 2012, data en què es va produir la subrogació dels serveis i de les treballadores, CLECE, SA no respectava aquests acords.

Textualment l'acta de la secretària del Jutjat número 2 de Sabadell recull:

"L'empresa CLECE, SA reconeix que estan vigents els acords assolits el 23 de novembre del 2011 que es van fer constar de manera literal en el fet TERCER de la demanda:

1- Establir com a temps mínim entre desplaçaments 5 minuts als quals no els és aplicable el coeficient de fatiga que s'esmenta més avall.

2- La compensació dels temps de desplaçament entre domicilis tindrà el següent tractament, segons el mitjà que s'hi utilitzi:

- DESPLAÇAMENTS A PEU: a l’hora que es registri la pàgina d'Internet "VIA MICHELIN" per als desplaçaments a peu, se'ls sumarà l’11%.

- DESPLAÇAMENTS AMB BUS: el temps que registri la pàgina d'Internet "VIA MICHELIN" per als desplaçaments a peu, sense incrementar l'11%. En aquest cas l'empresa abonarà el preu del bitllet d'autobús a la treballadora.

L'acord adoptat per les parts aquí presents té la mateixa eficàcia que l'estipulat en conveni col·lectiu i posa fi al conflicte amb l'obligació de complir el que en ell s'hi estableix."

Amb aquest acord les treballadores recuperen un dret negat injustament i il·legalment per CLECE, SA.

Des del Sindicat Intercomarcal de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central s'impulsaran les accions necessàries, tant sindicals com legals, perquè les empreses ubicades en el seu àmbit intercomarcal respectin responsablement els drets dels treballadors i treballadores aconseguits en la negociació col·lectiva, ja sigui d'empresa o de sector, així com exigirà el compliment de la legislació social vigent.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de maig de 2014
07/05/2014

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.