Publicat el Reglament Unió Europea del nou tacògraf digital

 
El nou Reglament ( UE ) n º 165/ 2014, que deroga el Reglament ( CEE ) n º 3821/85 sobre el tacògraf digital , s’ha publicat al Diari Oficial de la UE el 28 de febrer de 2014.
 
Les novetats que incorpora el nou reglament busca la major eficàcia inspectora , reduint càrregues i costos administratius i reforçant la seguretat. Entre elles es troba :
 
– Enregistrament de la ubicació via satèl · lit que permetrà la substitució manual de gravació pels automatitzats , el que permet un millor seguiment i proporciona informació important per a l’organització de la cadena logística .
 
– Pot permetre la inspecció només als vehicles que tenen infraccions mitjançant un sistema de comunicació a distància , augmentant l’eficàcia dels controls de carretera .
 
– Interfície específica per permetre una integració en els sistemes de transport intel · ligents , dins del respecte de la legislació aplicable en matèria de protecció de dades .
 
– Estipula els estàndards més alts per als tallers encarregats d’instal · lar i calibrar el tacògraf que reduirà el frau i la manipulació .
 
– La fusió de la llicència de conducció amb la targeta de conductor .
 
– Actualització continua de l’especificació del tacògraf .
 
Tot i que no s’han incorporat totes les propostes que han fet els sindicats a través de, Federació Europea de Treballadors del Transport ( ETF ) , suposarà una actualització necessària i convenient .
 
El Reglament ( UE ) n º 165/ 2014 troba disponible en totes les llengües de la Unió Europea i es pot descarregar el text en l’idioma de la seva elecció en el aquest enlace.