L’Ajuntament de Cabrils recupera el 90% dels llocs de treball externalitzats a l’anterior legislatura

Compromís signat amb CCOO

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cabrils compleix amb el compromís signat amb CCOO i ja ha recuperat el 90% dels llocs de treball externalitzats a l’anterior legislatura. El retorn dels treballadors municipals externalitzats suposarà un estalvi superior als 260.000 euros anuals. El servei municipal de parcs i jardins i el de neteja viària ja han estat remunicipalitzats, ara només queda pendent l’enllumenat públic.

Mentre el govern de l’Estat aposta de forma decidida per buidar a les administracions locals de competències i privatitzar serveis públics, el govern municipal de Cabrils recupera el personal externalizat.

Des de CCOO volem agrair a l’equip de govern la mesura i ens felicitem per la feina realitzada per a la recuperació del personal externalitzat que realitza la neteja viària al municipi.

L’externalització del servei de neteja viària va ser executada per l’anterior alcalde, Joaquim Colomer, com a represàlia per la tasca realitzada pels nostres delegats en defensa dels drets dels treballadors/es de l’Ajuntament. Aquesta errònia decisió ha suposat un cost econòmic de més de 500.000 euros per a les arques municipals.

Des de CCOO volem reconèixer la feina i l’esforç realitzat per l’alcaldessa de Cabrils Lina Morales i Serra, que sempre ens ha fet costat en contra de les externalitzacions i que ha treballat de forma activa per a la recuperació d’aquest personal.

Mesos enrere es va recuperar al personal de parcs i jardins, amb el que més del 90 % del personal externalitzat ja ha retornat a l’Ajuntament.

El resultat de l’esmentada recuperació ha suposat, per al Consistori, l’estalvi de més de 170.000 euros anuals, que amb els aproximadament 90.000 euros anuals de parcs i jardins suposen un estalvi de 260.000 euros anuals (gairebé 42 milions anuals de les antigues pessetes).

No podem oblidar que les contractes es podrien haver prorrogat, motiu pel qual en els propers 4 anys haguessin suposat una despesa per a l’Ajuntament de Cabrils de més d’1.000.000 d’euros.

Existeix rendibilitat en l’externalització dels serveis municipals? Són més eficaços? S’exerceix algun tipus de control o seguiment sobre els mateixos?

Des de CCOO estem convençuts de tot el contrari, per això creiem que el cas de l’Ajuntament de Cabrils és un clar exemple a seguir i encoratgem a la resta d’Ajuntaments i Administracions Públiques a continuar el mateix camí.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de març de 2014