Vaga al sector d’ambulàncies

Dies 9, 10, 11 i 12 de setembre

Segons informa l’Agrupació d’Ambulàncies de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya, ahir dimecres es va fer una reunió entre els responsables del sector d’ambulàncies dels sindicats de CCOO, UGT i USOC per acordar una sèrie de mesures a prendre per garantir tant el dret dels usuaris del transport sanitari com el dels treballadors que realitzen el servei, atesa la inestabilitat laboral al sector.

Els tres sindicats volen defensar, davant la situació que està vivint el sector del transport sanitari públic, una sèrie de punts:

Primer. – La GARANTIA EN LA QUALITAT ASSISTENCIAL per part de l’usuari a un servei del transport sanitari públic digne. En l’actualitat després de les retallades aplicades al transport sanitari la situació es: en el transport sanitari no urgent ha augmentat els temps d’espera; en el transport sanitari urgent ha augmentat el temps de resposta

Segon. – La GARANTIA DELS DRETS DELS TREBALLADORS del sector al compliment del Conveni Col•lectiu: En l’actualitat els treballadors del sector pateixen un INCOMPLIMENT del Conveni del sector per part de la patronal ACEA, suportant un esforç econòmic del 18,99%, que posa en greu risc l’estabilitat dels professionals que realitzen el servei del transport sanitari a Catalunya

Davant la situació de gravetat en el deteriorament del servei del transport sanitari i la vulneració per part de la patronal ACEA dels drets dels treballadors / es del sector CCOO UGT i USOC han decidit CONVOCATÒRIA de VAGA SECTORIAL a Catalunya per als dies 9, 10, 11 i 12 de setembre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 d’agost de 2013