RETALLAR UNA PAGA ÉS MES UNA OPCIÓ D'UN GOVERN DE DRETES QUE PROTEGEIX ELS PRIVILEGIATS QUE UNA NECESSITAT PER L'ECONOMIA CATALANA.


A la Mesa General  no hi ha hagut cap possibilitat de negociació davant la negativa de la representació del Govern de facilitar la informació que hem demanat i per que s’han mostrat  inflexibles en les mesures que volen prendre i no han acceptat  les nostre propostes  per fer possible que els treballadors i treballadores de la Generalitat cobrem de forma integra les retribucions de l’any 20013.

Malgrat això ,fem propostes  a  partir de les nostres dades.  D’aquestes dades  es demostra  que es possible cobrar la  paga sense  comprometre  la suficiència ni  el bon funcionament dels Serveis  Públics i Socials  ni ,tampoc,  l’estabilitat pressupostaria.

La paga que ens volen retallar representa no arriba als  400 milions d’Euros a l’any 2013.

La recuperació de l’impost de successions que vol fer el govern l’estimen en 150 milions de recaptació ,se recuperen el vigent a abans de  l’any 2010 significaria recaptar 500 milions . Estem parlant de 350 milions que recaurien en molts pocs contribuents i que reben herències elevades .

Només hem pogut accedir a conèixer  a que es destina la meitat de la partida destina a lloguers. El preu està molt per sobre de mercat . Pagant a preu de mercat significaria un estalvi  d’uns 172 milions .

Suprimir les jornades especials a partir de cap de serveis en amunt podria significar ... milions

La  reducció de càrrecs de confiança i assessors   ,només en un 25% , suposaria uns 10 milions.

La reducció , a la meitat,  de les despeses per  incentius al rendiment i tasques extraordinàries comportaria uns 35 milions

La previsió  d’ingressos  que sembla estima el govern per la imposició sobre dipòsits bancaris es d’uns  500 milions .

No tenim noticia de que el govern estigui fent cap renegociació del deute amb entitats bancàries i empreses creditores per reduir interessos i allargar terminis de retorn  . Estimem     ( en termes de 2012) que cada punt de reducció del tipus d’interès  que paga el govern de mitja (5’18%) pot significar un estalvi d’uns 330 milions .

La capacitat de despesa del govern es pot incrementar en uns 200 milions per cada dècima  d’increment del sostre de dèficit a partir del 0’7%.

Només amb la suma  del que renuncien a ingressar per successions, el que es pot estalviar per lloguers ,la reducció de càrrecs de confiança i la racionalització de les despeses per incentius i tasques extraordinàries  representa uns 480 milions.

Si  el govern no pren aquestes mesures i no te en compte la variació del sostre de dèficit  ,el  retallar-nos una paga es una opció política i no una necessitat econòmica .

 A mes de la retallada econòmica als treballadors i les treballadores de la Sanitat se’ls vol fer un còmput  anual de la jornada  molt per sobre de la que tenen  a l’actualitat amb l’objectiu es desregularitzar la jornada i  deixar de contractar personal  per determinats horaris i serveis .  La jornada màxima en còmput  anual per l’ICS no pot ser superior a les 1599 hores , en horari diürn i de 1445 en nocturn .

 

El  Govern de la Generalitat es dels pocs que retalla i es el que mes retalla. Nomes altres tres comunitats autònomes retallen (Andalusia, País Valencia i Murcia ) i totes ho fan en menor proporció.

MESURES DE CONCILIACIÓ Propostes de CCOO

MESURES DE CONCILIACIÓ

La conciliació de la vida laboral familiar i personal és un dret de ciutadania  i una necessitat social.

Equiparar els dret  entre els diferents col·lectius en funció de les diferents realitats de sectors i professions, mantenint  els drets específics actuals. Racionalitzar la utilització d’aquests drets .

La funció de la  MGFP  és  negociar els drets comuns mínims per a tots els col·lectius  i traslladar a les meses  sectorials  o de conveni , la  negociació dels propis i específics  de cada sector .

Les propostes  de mínims  comuns són:

Recuperació dels dies anuals retribuïts d’assumptes  personals, suprimits per la Llei 5/2012 i el Real Decreto 20/2012.

Per motius de salut sense que requereixi  IT, sens perjudici de mantenir la regulació actual que millora aquests mínims en els diferents sectors, els treballadors i treballadores disposaran fins  a 45 hores l’any , que podran utilitzar-se de forma  consecutiva de fins 3 dies.

Els dies no retribuïts de llicència per  assumptes personals podran utilitzar-se  sense agrupament mínim.

El temps necessari per visites mèdiques.

El temps necessari per proves diagnòstiques pròpies  o de familiar de primer grau

Per cirurgia major ambulatòria pròpia o d’un familiar de primer grau .

Aplicació de l’article 49.E de l’EBEP, ampliat als casos de malaltia greu d’un familiar de primer grau.

Aplicació de l’article 48.J de la Llei de Conciliació de la vida familiar i laboral

Flexibilitzar  fins a 30 dies el termini per a la utilització de permisos per naixements, adopcions , hospitalització (encara que ja s’hagi donat l’alta hospitalària...), etc...

Utilització de fins a 7 dies de les vacances fora del torn habitual.

Compliment del Real Decreto de Riesgos Biológicos 664/1997

 

La resta de mesures s’ha de plantejar a cada mesa sectorial , en aquest sentit demanen la reunió urgent de les meses sectorials per negociar  els temes específics de conciliació.

Això ja serien exemples per  a les meses sectorials.

Pel que fa  al Personal Tècnic  i Administratiu

Possibilitat d’acumular les hores de les tardes de vigília en una borsa d’hores pel gaudiment en un altre moment.

La flexibilitat diària de 2 hores i 30 minuts podran ser recuperades en còmput setmanal


05/07/2013

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.