CCOO denúncia la pràctica empresarial del Grup Godó a la cadena televisiva 8TV


El sector de Mitjans de Comunicació de CCOO de Catalunya denúncia la greu situació laboral que el Grupo Godó, empresari de 8TV, ha creat en aquesta emissora televisiva en ordenar de manera dràstica i unilateral l'acomiadament de 8 treballadors i la subrogació de 8 treballadors més a l'empresa Iniciativas Digitales vinculada a la productora Mediapro.

La mesura és emblemàticament agressiva perquè es va prendre el dia 30 d'abril, vigília de l'1 de maig, dia dels treballadors, i constitueix un greuge més que els assalariats del sector de MCM de Catalunya han d'encaixar en aquest any tan dur.

Cal denunciar que els acomiadaments, a més, ofereixen unes indemnitzacions ben escarransides que obliguen a demandes laborals per tal de millorar-les. Els treballadors que, d'altra banda, són subrogats tenen, ara per ara, una pèrdua de drets laborals i es veuen abocats a fer una tasca informativa en unes situacions molt precàries, aspecte que no es gens secundari i que reclama molta atenció per part dels ciutadans i usuaris d'aquest canal televisiu.

CCOO ha anunciat a l'assemblea de treballadors que s'ha fet dilluns que demanarà al Departament de Cultura informació detallada de les subvencions atorgades al Grup Godó els anys 2007, 2008 i 2009, i especialment voldrà saber l'ús que han tingut els 2,4 milions d'euros que van ser concedits l'any 2008, ja que d'aquests, 900.000 eren per a 8TV, que n'havia de destinar 300.000 als serveis informatius. CCOO està interessada en conèixer què se n'ha fet d'aquest diner públic donat a la televisió privada.

CCOO també demanarà al CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya) que aclareixi les quotes de producció interna a que es comprometen les cadenes que obtenen llicències i que especifiqui els criteris que permeten als titulars de les llicències a cedir l'explotació de les freqüències a tercers. Amb la retallada del servei informatiu subrogat el volum de producció pròpia de la cadena disminueix sensiblement.

Finalment CCOO dóna tot el seu suport als treballadors afectats i fa seva la causa per la qual lluiten.


05/05/2009

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.