Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Desestima el recurs presentat pel Departament d'Ensenyament

El Tribunal Suprem dona la raó a CCOO i entén que l'aplicació del pacte d'estadis a l'ensenyament concertat discrimina les dones amb reducció de jornada per cura d'infant


El Tribunal Suprem (TS) no va admetre el recurs que el Departament d’Ensenyament va presentar-hi. Anteriorment, el Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fallar a favor a favor d’una treballadora a la qual se li va denegar el pagament d’un estadi (complement per antiguitat) perquè no tenia el percentatge suficient de jornada en pagament delegat. Aquesta treballadora difícilment podria assolir aquesta dedicació en pagament delegat ja que tenia una reducció de jornada per cura d’infant.

Si tenim en compte que són les treballadores les que, en un 95%, solen fer ús d’aquest tipus de reducció de jornada, el que se’n conclou és que l’aplicació del pacte d’estadis discrimina les dones. Efectivament, en el seu moment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va entendre que denegar el pagament a aquesta treballadora entrava en conflicte amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

Després de la no admissió per part del TS del recurs del Departament d’Ensenyament, la sentència és ferma i no pot ser recorreguda.

La Federació d’Educació de CCOO entén que el Departament d’Ensenyament, a partir d’ara, hauria de pagar els estadis a totes les treballadores que estiguin en aquesta situació. Tanmateix, aquesta inadmissió confirma allò que CCOO porta exigint des de fa molt temps i referma la postura que ha defensat en el seu moment: la necessitat de fer un nou redactat del Pacte d'estadis.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de juny de 2018

21/06/2018

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI