Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Manca de convocatòries des de fa més d'un any

CCOO de Catalunya demana a la Generalitat la recuperació dels espais de participació en cohesió social


En un moment de crisi econòmica, falta de pressupostos, dificultats socials i augment de la pobresa a Catalunya, s’ha de marcar la política de concertació i de participació com a prioritat del Govern per donar respostes a les necessitats de les persones. Són molts els àmbits socials que mereixen ser debatuts en els òrgans de participació de la Generalitat, com ara: la pobresa en general, la pobresa infantil, els serveis socials, la dependència, la diversitat funcional, els temes d’igualtat, les ajudes a les famílies etc. Les trobades i contactes bilaterals entre la Generalitat i els diferents tipus d’organitzacions són necessaris però no suficients per a una política de concertació i participació col·lectiva.

Des de fa més d’un any, alguns òrgans de participació de la Generalitat relacionats amb la política social no estan sent convocats. Són consells molts importants: el Consell General de Serveis Socials, la Comissió Funcional de Serveis Socials, la Comissió de Seguiment del Pacte Nacional per a la Immigració, i encara és més lamentable que no s’hagi convocat la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Infància des del juny de l’any passat.

Podem entendre l’absència de convocatòria dels consells i de les comissions de seguiments dels pactes signats en un període d’eleccions autonòmiques, i en un període de constitució d’un nou govern, però no és concedible la manca de convocatòries després de set mesos de la formació d’un govern que pretén prioritzar la política social en un procés que defineix el futur del país. La manca de convocatòria dels òrgans de participació i de seguiment pot donar la imatge d’una paràlisi en la política dirigida al benestar, als drets i a les necessitats de les persones, sobretot de les persones amb més risc de vulnerabilitat.

A CCOO ens preocupa l’aprovació de decrets que afecten a serveis socials, decrets que afecten les ajudes a les famílies necessitades, a les persones amb diversitat funcional, a les contractacions públiques... sense ser debatuts en els òrgans de participació. Com ens preocupa el desconeixement de les mesures preses en temes d’infància i adolescència, el nivell del cobriment de les beques menjadors i les ajudes per a material escolar o la situació de nutrició dels nens i nenes, com la situació en què es troba l’elaboració del reglament de la Llei de la infància i d’adolescència aprovat al 2010: són temes que normalment són subjectes al debat a la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Infància.

CCOO de Catalunya demana a la Generalitat la recuperació de les convocatòries periòdiques del Consell i de la Comissió de Serveis Socials, de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Infància, del Pacte Nacional per a la Immigració i, de forma urgent, la Comissió de Seguiment de les mesures aprovades en la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya en el Ple d’emergència social.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de juliol de 2016

22/07/2016

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI