Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Avui dimarts, 3 de maig, a les 17 h, al Palau de la Generalitat

Joan Carles Gallego assisteix a la cimera sobre pobresa convocada avui pel president de la Generalitat


El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, participarà aquesta tarda a la cimera convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per parlar sobre el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Govern central a la Llei catalana 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Tindrà lloc avui a partir de les 17 h, al Palau de la Generalitat, a Barcelona.

A més de l’assistència del president de la Generalitat, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; les conselleres de Presidència, Neus Munté; Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també hi seran els sis grups del Parlament, els promotors de la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre la pobresa energètica (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Observatori DESC i Aliança contra la pobresa energètica -de la qual forma part CCOO-), el president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, els secretaris generals de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis, i diferents alcaldes i alcaldesses.

Per obtenir imatges i declaracions dels participants, els mitjans de comunicació han d’adreçar-se al gabinet de premsa de la Generalitat.

CCOO de Catalunya assisteix a aquesta trobada amb la voluntat de reclamar al Govern que posi en marxa immediatament les mesures que va acordar el passat 19 d’abril en relació amb la protecció a la població en situació d’exclusió residencial i dels consumidors vulnerables en matèria energètica, en concret:
- Fusionar les taules de desnonaments i de pobresa energètica.
- Posar en marxa el mecanisme que permeti dotar el fons “pont” i convocar una nova línia d’ajuts el 2016 per a llars i famílies en situació de pobresa energètica per fer front als subministraments bàsics, en cooperació amb els ens locals i els serveis socials.
- Solucions per al Fons d’Habitatge públic de lloguer social, atenent que el recurs del Tribunal Constitucional impedeix dotar-nos d’instruments i mesures pròpies per dur a terme una política real que protegeixi i garanteixi el dret a l’accés a l’habitatge.
- L’avaluació del Pacte Nacional per l’Habitatge, la revisió de les mesures previstes i la seva implementació, de cara a la futura renovació, basada en un ampli consens social i polític per tal de garantir el dret a l’habitatge de la població catalana que es troba en situació pobresa.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 de maig de 2016

03/05/2016

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI