Marxa estatal contra les violències masclistes, el 7 de novembre a Madrid

La Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya dóna suport i s’ha adherit a la Marxa estatal contra les violències masclistes, convocada pel moviment feminista de tot l’Estat el proper 7 de novembre a Madrid.

Aquesta adhesió respon al nostre compromís en l’eradicació, el rebuig i la denúncia de la violència masclista que s’exerceix contra les dones només pel fet de ser dones, i perquè encara avui, en ple segle XXI, esdevé la manifestació més dura i greu de la desigualtat entre dones i homes i suposen unes relacions socials entre els gèneres basades en la discriminació en tots els àmbits.

Amb aquesta marxa volem posar de manifest que ja n’hi ha prou, que per eradicar les violències masclistes cal que tota la societat s’impliqui, que els poders públics tenen una gran responsabilitat i no poden eliminar ni retallar els recursos necessaris per a la seva prevenció i tractament. També que volem la plena aplicació i desplegament de tota la normativa tant d’igualtat com l’específica de violència masclista que obliga a actuacions transversals i integrals en els àmbits educatiu, sanitari, laboral, policial, jurídic. I que volem que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista tinguin garantides les sortides, el suport, la reparació i la protecció.

Des de l’organització de la marxa estatal s’ha elaborat un manifest i una proposta de moció per a que els Ajuntaments li donin suport que us animem a difondre i que trobareu al següent enllaç http://marcha7nmadrid.org/ca/manifest/  

La marxa estatal contra les violències masclistes coincideix amb l’acte final del procés de l’Assemblea Sindical Oberta que estem realitzant des de CCOO de Catalunya.

Per aquest motiu des de CCOO donem suport a totes l’organització de la marxa fent-ne difusió i participant de l’organització a Catalunya i a Barcelona la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència, per a realitzar el trasllat a Madrid amb elles. Una vegada allà les companyes de CCOO poden sumar-se a la manifestació amb les pancartes de la Xarxa o amb la pancarta de CCOO que les companyes de Madrid tindran. Al mateix temps des de l’acte on realitzem l’ASO farem una connexió amb la marxa.

La participació a la marxa per part de la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència a Catalunya es fa dins del context d’un mes de novembre contra les violències masclistes, que culminarà el 25 de novembre amb una manifestació a Barcelona.


Els autobusos sortiran a les 23.30h des de la Plaça Joan Peiró (Estació d’Autobusos) de Barcelona El preu dels autocars serà de 37 € per persona.

Per anar a Madrid en autobús de la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència, segueix els següents passos el més aviat possible:

·         Omple el formulari a peu de la pàgina de https://novembrefeminista.wordpress.com/vinealamarxa

·         Fes un ingrés de 37€ al número de compte: ES39 0075 0128 86 0600566442 posant el teu COGNOM + NOM amb el concepte MARXA 7N.

Recomanació : porta el comprovant de pagament el dia del viatge.

Inscripcions fins el 2 de novembre



Feu clic per veure el cartell de la Marxa Estatal contra les Violències Masclistes