CCOO celebra el posicionament del Saló del Còmic de Barcelona arran un anunci sexista de feina d’hostessa

Vulnera el principi d’igualtat

La Secretaria de la Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya ha detectat un anunci sexista de feina d’hostessa per al 32è Saló del Còmic de Barcelona al portal yobalia.com (http://www.yobalia.com/movil/empleo//ofertas/427008/). El Saló del Còmic ha rebutjat totalment aquest tipus d’ofertes de feina denigrants per a la dona.

Des de CCOO de Catalunya denunciem tot tipus d’anuncis sexistes que utilitzen les dones de manera vexatòria i vulneren el principi d’igualtat en l’accés a la feina.

Rebutgem que donar publicitat a una oferta de feina es faci amb criteris sexistes que vulneren el principi d’igualtat i es basen enestereotips que, lluny d’afavorir les empreses, les desprestigien.

Suposar que per a qualsevol reclam publicitari i per al bon desenvolupament d’un esdeveniment de qualsevol tipus, ja sigui cultural, econòmic, tecnològic, polític o social, s’hagi de continuar usant el cos de les dones és situar-se fora del que entenem per una societat culta i avançada.

El portal yobalia.com ha reproduït al pur estil masclista estereotips sexistes vulnerant el principi d’igualtat en un anunci que, en teoria, era per a cobrir llocs d’hostes (?) i hostesses, però per al qual els requisits que consten són: “chicas morenas, altura superior 170, talla de pecho mínimo 95”.

Des de CCOO ho posem en coneixement de l’Institut Català de les Dones, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 d’abril de 2014