Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

La Secretaria de la Dona de CCOO diu que la nova proposta sobre pensions conduirà les dones a un major risc de pobresa


A falta de concreció de la nova proposta sobre pensions, de la qual el Govern del PP ja ha avançat que no creixeran en funció de l’IPC, sinó que ho faran un mínim del 0,25% en moments de recessió i un màxim de l’IPC més 0,25 punts en moments de bonança, des de la Secretaria de la Dona de CCOO diem que aquesta fórmula no garanteix el manteniment del poder adquisitiu de les persones pensionistes, i que en el cas de les dones pensionistes les conduirà cada vegada més a un major risc de pobresa.

La ràtio home/dona de la quantia de les principals pensions contributives (segons dades de l’Anuari estadístic del Ministeri de Treball i Seguretat Social, 2011) és, en el cas de la pensió per incapacitat permanent, un 1,28; en el cas de la pensió de jubilació, un 1,68; i en el cas de la pensió de viduïtat, un 0,75% (la pensió de viduïtat és la que es percebuda en un 93% per dones, i és la que no arriba ni a 600 €/mensuals).

Per tant una mesura com aquesta creiem fermament que perjudicarà totes les persones pensionistes, sotmetent-les a un empobriment continuat, quan en aquests temps, moltes vegades són l'única font d’ingressos en una família. Assistim novament a l’impacte que tindrà aquest nou canvi regressiu en les dones perquè tenen pensions inferiors, fruit de la desigual presència en el mercat laboral.

És gairebé insultant, en clau de gènere, parlar d’increments del 0,25% en imports de 735 € (pensió d’incapacitat permanent), 637,13 € (pensió de jubilació) o de 569 € (pensió de viduïtat).
 
Tota reforma del sistema públic de pensions afegida a les retallades i la regressió de l’estat del benestar i les polítiques socials, en els termes que planteja el Govern de l’Estat, és enfonsar les dones a un empobriment continuat i a la desigualtat.


05/09/2013

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI