CCOO de Catalunya demana a la Conselleria de Benestar Social i Família la convocatòria de la taula del Pacte per a la Infància a Catalunya

Davant la compareixença del síndic de greuges al Parlament de Catalunya, on va presentar l’Informe sobre la malnutrició infantil a Catalunya, CCOO ha adreçat una carta a la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, per demanar la convocatòria de la taula del Pacte per a la infància a Catalunya, que es va signar el passat 19 de juliol.

Us adjuntem la carta on s’exposen els arguments d’aquesta petició:

Hble. Sra. Neus Munté i Fernàndez
Consellera de Benestar Social i Família
Generalitat de Catalunya

Honorable senyora,

El passat 19 de juliol CCOO de Catalunya vàrem assistir a l’acte de signatura i suport al Pacte per a la Infància a Catalunya amb la finalitat de respondre “a la demanda de la societat civil per donar visibilitat i benestar als infants i per situar la infància en el lloc que li correspon” a més a més d’esdevenir “l’instrument de consens que ens permet avançar en matèria de drets i oportunitats dels infants, així com el seu benestar”.

Aquest estiu hem assistit a la compareixença del síndic de greuges, que ha donat compte al Parlament de l’Informe sobre la malnutrició infantil a Catalunya. Les conclusions d’aquest informe i d’altres, com el que la mateixa Sindicatura de Greuges ja havia presentat a principis d’any sobre la pobresa infantil, fan que des de CCOO valorem que estem davant d’una situació greu. Des de CCOO també ens vam sumar a la petició que el Govern de la Generalitat destinés una partida pressupostària extraordinària per atendre les necessitats sobrevingudes a l’estiu, quan tanquen els centres educatius i s’han d’atendre els àpats que al llarg del curs s’ofereixen des dels menjadors escolars.

Des de CCOO valorem positivament qualsevol mesura i acció que sumant esforços prioritzi la qualitat de vida i els drets bàsics dels infants. Però creiem que hi ha situacions que poden qualificar-se de risc, creiem que no podem demorar-ne la resposta i posar en marxa la solució, i més tractant-se de necessitats bàsiques per a la nostra infància, com és la nutrició.

Per tot això us demanem que es convoqui la taula del Pacte de manera imminent, ja que considerem que hi ha motius suficients per a la seva convocatòria.