Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Hi ha 19.200 dones més aturades

La Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya denuncia la forta pujada de l'atur femení segons les dades de l'epa del tercer trimestre de 2012


Segons les dades de l'Enquesta de la Població Activa (EPA) del tercer trimestre de 2012, hi ha 19.200 dones més aturades, el que representa un increment del 5,3% respecte al trimestre anterior.

En comparació amb el tercer trimestre de l'any 2011, hi ha hagut un augment de 59.600 dones a l'atur, que representa un 18,3%.

En definitiva, la taxa d'atur, que al tercer trimestre de 2011 estava al 18,4%, ha passat al 22,26% al 2012. Hi ha hagut un increment del 3,86% de la taxa d'atur femenina, i la masculina s'ha incrementat un 2,50%.

L'acceleració de la caiguda de l'ocupació en sectors altament masculinitzats, a la construcció i la indústria, ha donat pas a una continuada davallada de l'ocupació en els sectors de serveis, que està provocant aquest increment d'atur més gran en les dones que els homes.

Des de la Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya denunciem les polítiques que s'estan duent a terme tant des del Govern de l'Estat com del Govern de Catalunya, i que carreguen sobre la classe treballadora -i d'aquesta especialment sobre les dones- les conseqüències d'una crisi que no han provocat; unes polítiques que estan agreujant la situació de crisi i recessió econòmica i provoquen més atur.

Així està caient la ocupació, estan caient els serveis públics de cura de les criatures, les persones grans i les dependents, l'habitatge, la sanitat, l'educació, el transport i les pensions, elements tots ells bàsics per garantir els drets de les persones en un Estat democràtic.

Denunciem que s'està portant a les persones que estan en atur a una situació de gran vulnerabilitat per l'enduriment de les condicions d'accés a la prestació d'atur, la incertesa de la pròrroga de l'ajut PREPARA, la prolongació de la situació d'atur que fa que augmenti contínuament el nombre d'unitats familiars sense cap ingrés...

Per tot això des de la Secretaria de la Dona fem una crida a totes les dones a adherir-se a la vaga general del proper 14 de novembre, fent vaga al lloc de treball, participant en la vaga ciutadana, no consumint, i sortint a les manifestacions que es convoquin durant aquest dia.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 d'octubre de 2012


29/10/2012

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI