XV Jornades de la UPEC, 2019: “El futur és un país estrany”

El 3, 4 i 5 de juliol de 2019 a la seu de CCOO de Catalunya

La XV edició de la UPEC ja està a punt! Ben aviat donarem a conèixer el programa complet de les jornades d’enguany que, tal com pots veure en el cartell d’aquest any, porta per lema: “El futur és un país estrany”, lema construït a partir d’un text que hem manllevat al mestre d’historiadors, Josep Fontana, al qual la UPEC retrà un homenatge en aquesta edició. Durant aquestes jornades també intentarem innovar una mica els formats.

Una part dels debats girarà al voltant de les identitats, un mot que cal declinar en plural ja sigui quan parlem de classe o de gènere i que viu també a la cruïlla dels cossos, els sentiments i la política; les identitats es construeixen per acumulació i no per exclusió. El cert, però, és que tot i que els perímetres de les classes semblen difuminar-se en interès de la dreta neoliberal, en realitat són més reals que mai i les desigualtats socials que es generen més sagnants que mai. També parlarem del darrer cicle electoral, les conseqüències del judici als presos independentistes i dibuixarem futurs imperfectes sobre les diferents propostes per a Catalunya i l’Estat.

A la inauguració ens acompanyaran els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, i les persones representants de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

La conferència inaugural, “La Justícia, entre Turquia i Dinamarca”, anirà a càrrec d’Anaïs Franquesa, advocada i membre d’Iridia, Centre per a la Defensa dels Drets Humans, i la conferència de cloenda, “La cultura, la primera de les sobiranies”, serà impartida per Pere Camps, activista cultural i director del BarnaSants.

Ja podeu començar a fer la vostra inscripció. Reserveu-vos les agendes! Aquest any les Jornades de la UPEC seran el 3, 4 i 5 de juliol de 2019 a la Sala d’Actes de la seu de CCOO a la Via Laietana, 16 de Barcelona.

ALTRES PONENTS DE LES JORNADES

Daniel Bernabé, Sara Cuentas, Gala Pin, Joan Botella, Joan Manuel Tresserras, Gemma Ubasart, Miquel Iceta, Pere Aragonès, Jéssica Albiach, Maria Sirvent, Patricia López, Elisa Beni, Joan J. Queralt, Miquel Missé, Kim Jordan, Antonio Centeno, Xavier Domènech, Carmen Esteban, Sílvia Agüero, Mimunt Hamido, Miriam Hatibi, Pablo Simón, Helena Castellà, Quim Arrufat.

Feu clic per:
– Veure el cartell de les XV Jornades UPEC 2019
– Omplir el formulari d’inscripció a les XV Jornades UPEC 2019
Més informació sobre les XV Jornades UPEC 2019