Lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya, 2018

El passat 12 de maig es va dur a terme l’acte de lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya del 2018

El passat 12 de maig es va dur a terme l’acte de lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya del 2018, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.

El jurat del premi Miquel Martí i Pol, reunit el 2 de maig, estava format per Miquel Lluís Muntané, Joan Sureda i Gemma Lienas, i es van concedir els premis a les següents obres:
– Primer premi: Ble, de Maria Alcázar Domingo
– Accèssit: A trenc d’ona, de Ramon N. Bonet
– Finalista: De fulla caduca, de Marc Farré Secall

El jurat del premi José M. Valverde, reunit el 2 de maig, estava format per Carlos Vitale, Felipe López Aranguren i Luís Fernández Zaurín, i es van concedir els premis a les següents obres:
– Primer premi: Manuscrito del invierno: tres poemas sobre la Dinastía Tang, de Luis Lexandel Pita García
– Accésit: De qué se extrañan ustedes, d’Ismael Pérez De Pedro
– Finalistes: La piel de mi muerto, Joan Carles González Pujalte; Papeles que guardé con la insistencia del viento, de Maikel Rico Trujillo; i Esa contr(adicción) del mediodía, d’Amando García Nuño

El lliurament de premis es va fer en el decurs d’una jam-session, i es va dedicar a la poetessa Montserrat Abelló, veu indispensable i compromesa amb la seva paraula de dona. Després d’una breu presentació de la figura de Montserrat Abelló (a càrrec de Marià Hispano, dins del marc de les Perifèries poètiques de CCOO), es va fer una lectura dels seus poemes, alternats amb la jam-session del grup Random Blue. També es va fer la presentació del llibre que s’ha editat enguany, amb els poemes premiats en les darreres edicions dels premis. L’acte va finalitzar amb la lectura de l’acta del jurat i el lliurament dels premis.

L’acte s’ha inclòs en la Setmana de la Poesia de Barcelona, 2018.