CCOO condemna l’agressió a la directora de la revista setmanal ‘El Jueves’

Violència contra la llibertat d’expressió

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya condemna l’agressió soferta per Mayte Quílez, directora de la revista setmanal El Jueves. La periodista tornava al seu domicili ahir quan un home encaputxat se li va apropar i la va colpejar a la cara amb el puny, cosa que li produí ferides lleus.

L’agressió s’ha produït després de la publicació de l’últim número de la revista satírica, la portada de la qual mostra una manifestació d’ultres, vestits de militars i que onegen banderes amb l’esvàstica. En l’escena un nen pregunta “Per què són calbs tots aquests senyors? Tenen càncer?”, al qual la seva mare contesta: “Tant de bo”.

Amb aquesta covarda acció s’ha intentat castigar la llibertat d’expressió, que ha de ser una de les principals garanties per a un estat democràtic. CCOO mostra la seva més absoluta repulsa davant aquest fet delictiu, i ofereix tot el seu suport a Mayte Quílez i a la seva satírica manera de fer periodisme.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de maig de 2016