Paco Camarasa: “Classe obrera i sindicalisme en la transició política espanyola: la mirada del detectiu Carvalho i la de Manuel Vázquez Montalbán”, a l’Speakers’ Corner

En el marc de la commemoració del 50è aniversari de Comissions Obreres de Catalunya, va tenir lloc l’ultima sessió a l’espai de debat Speakers’ Corner, habilitat dins l’exposició “CCOO: 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014)”. 

El dimecres 29 d’abril del 2015, sota el títol: “Classe obrera i sindicalisme en la transició política espanyola: la mirada del detectiu Carvalho i la de Manuel Vázquez Montalbán”, el llibreter Paco Camarasa ens va parlar del significat i les raons de la renovació de la novel·la negra partir de l’obra de Manuel Vázquez Montalbán. El cicle novel·lístic de Vázquez Montalbán sobre el personatge del detectiu Pepe Carvalho es pot considerar, en certa manera, una crònica de la transició política espanyola. L’anàlisi social feta per Montalbán de forma reiterada fa referència, i fins i tot s’interpel·la en alguns moments, a la classe obrera i al paper del moviment obrer, citant CCOO. 

Paco Camarasa és llibreter, fundador i propietari de la llibreria Negra y Criminal de la Barceloneta (Barcelona). Ha estat l’impulsor de la Setmana BCNegra i un dels experts més reconeguts en el gènere de novel·la negra i de les Barcelones de Carvalho. La xerrada l’ha presentat Michael Eaude, autor del llibre Con el muerto a cuestas: Vázquez Montalbán y Barcelona.

L’acte va tenir lloc el dimecres 29 d’abril del 2015, a les 18.30 h, a l’espai Speakers’ Corner, al Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona) 

Feu clic per veure:
-la Invitació
-el vídeo de les intervencions


Per visualitzar correctament
aquests vídeos els has d’obrir des dels navegadors MOZILLA o
INTERNET EXPLORER. T’expliquem com pots fer-ho en aquest 
breu tutorial 

En cas de dubte, pregunteu a: [email protected]