Reducción y combate del animal humano, de Víctor Gómez Pin, a l’espai de debat Speakers’ Corner

Víctor Gómez Pin, catedràtic de Filosofia de la Universtitat Autònoma de Barcelona, ha presentat el seu llibre Reducción y combate del animal humano, comptant amb la participació de José Luis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya (1976-1995).

A partir de l’exemple que li proporciona la domesticació dels animals, Víctor Gómez Pin posa llum a aquest mateix procés de domesticació que s’està duent a terme amb l’home, amb els ciutadans, a través d’una doble via: privant-los de pensar per si mateixos i de ser lliures. Per privar de pensar s’està produint una gradual destrucció del sistema educatiu humanista, restant recursos a l’educació i imposant plans educatius racionalistes centrats en la productivitat de l’individu. La llibertat es retalla a través d’una economia capitalista que elimina les classes mitjanes i porta a la misèria a percentatges de la població cada vegada més grans. Aquest llibre, publicat per Ariel a finals del 2014, proposa lluitar per vivificar allò que és propi de la nostra apagada naturalesa, per resistir, per contribuir a l’alliberament de l’animal humà.

L’acte ha tingut lloc el dijous 19 de febrer de 2015, a les 17.30 h, a l’espai de debat Speakers’ Corner, en el marc de l’exposició CCOO 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014), al Museu d’Història de Catalunya, Plaça de Pau Vila, 3, Barcelona.

Feu clic per veure
-la invitació
-el vídeo de les intervencions