Gran èxit de participació a la 16a Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

El dimecres 30
d’abril ha tingut lloc la 16a edició de la Mostra de Cuines Obreres, dins el
marc de la Setmana Cultural de l’1 de Maig. L’acte ha estat organitzat de
manera conjunta pel Servei Lingüístic, l’Àrea de Cultura i el Centre de
Formació d’Adults Manuel Sacristán de CCOO de Catalunya.

La Mostra de Cuines
Obreres s’ha celebrat, enguany, com un homenatge a la figura de Manuel Vázquez Montalbán,
gran amant de la gastronomia, i ha estat un èxit de participació, amb més de
cinquanta assistents i prop de quaranta plats presentats. S’hi han pogut tastar
tant plats típics de la gastronomia catalana, com ara les torradetes de Santa
Teresa o el bacallà a la llauna, com receptes d’altres contrades, com l’atascaburras
o el cañapé.

Enguany, per
votació popular, s’han atorgat dos petits premis als dos plats que més han
agradat als assistents, que han recaigut en una empanada i en una recepta de
guatlles en escabetx, i tots els assistents han rebut un obsequi, gràcies a la
col·laboració de diverses seccions sindicals d’empreses del sector de
l’alimentació. D’altra banda, com cada any s’ha preparat una presentació
gràfica, aquest cop sobre fragments gastronòmics extrets de diverses obres de
Manuel Vázquez Montalbán, que, a través d’un dels seus personatges mítics, Pepe
Carvalho, va saber transmetre als lectors el gust que sentia per la
gastronomia. 

Consulteu aquí la presentació gràfica sobre gastronomia a les obres de Manuel Vázquez Montalbán.