El sector de la cultura mostra la seva adhesió i presenta un manifest en favor de la vaga general del 14-N

Demà dimarts, 13 de novembre, a les 11.30 hores en la seu de la SGAE

El sector de la cultura farà pública demà la seva adhesió i participació activa en la vaga general del proper 14-N. L’acte tindrà lloc a la seu de la SGAE a Barcelona (Pg. Colom, 6), a partir de les 11.30 hores. En el marc d’aquest acte es presentarà un manifest cultural per la vaga general amb el títol de “La cultura no és un luxe”.

La presentació de l’acte la realitzarà Santi Lapeira, president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, que estarà acompanyat per altres representants del diferents sectors de la cultura de Catalunya, com l’escriptor Jordi Coca o l’artista visual Francesca Llopis, entre d’altres. Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, secretaris generals de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, respectivament, assistiran a l’acte.

El sector de la cultura crida a la participació en la vaga general davant les retallades indiscriminades que pateix i per l’augment de 13 punts de l’IVA en entrades de teatre, auditoris, sales musicals, cinemes, etc, passant del 8% al 21%. Aquesta decisió política representa un atac frontal a la cultura i posa en perill bona part de l’exercici professional dels oficis del sector cultural i l’activitat escènica, musical i cinematogràfica, en uns moments ja molt delicats per al sector, que també pateix la crisi econòmica.

Veure galeria de fotografia