CCOO de Catalunya commemora el Dia internacional de la infància

La projecció del documental “No és un joc” és una eina de sensibilització entre els més joves

Amb motiu del Dia internacional de la infància, CCOO farà una sessió dinamitzada del documental “No és un joc”, d’Antonio Rosa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell. La sessió tindrà lloc el proper 18 de novembre al Casal Pere Quart, de Sabadell.

L’activitat, publicada al catàleg de l’Ajuntament de Sabadell, Ciutat i Escola, acollirà, per cinquè any consecutiu, més de 200 alumnes d’aquesta localitat. Després de la projecció, l’alumnat podrà reflexionar, amb la persona de l’Àrea de Cultura encarregada de dinamitzar la sessió, sobre les qüestions que s’hi tracten.

La campanya “No és un joc” es complementa amb uns recursos didàctics orientats als professionals de l’educació i als nens i nenes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. D’una banda, aquests recursos orienten l’individu per buscar la informació precisa a fi de conèixer amb més profunditat els continguts tractats i, de l’altra, proposen exercicis que fomenten el raonament entorn dels mateixos continguts, des d’una dimensió individual i col•lectiva.

Aquest material, que podeu trobar al web www.ccoo.cat/noesunjoc, pretén aportar elements de reflexió perquè els nois i noies desenvolupin una mirada crítica sobre les causes i els efectes que provoquen aquestes situacions de desigualtat, i d’aquesta manera fer-los subjectes actius per canviar aquesta realitat. Així, es fomenta i es facilita l’educació en valors dins l’àmbit acadèmic.