contrast  

Acull Acull els somnis
com el que són, un acte
de fe en la vida.

Bandera Farem bandera
dels vuit vents que proposen
múltiples rutes.

Camí Cap camí és fàcil
tots ens plantegem reptes,
tots fan preguntes.

Diferència La diferència
com un espai per creure
més en els altres.

Esperança Per l'esperança
fins al reducte càlid
de la tendresa.

Frontera A la frontera
dels espais més inhòspits
hi creixen roses.

Glops A glops lentíssims
beus el licor d'aquesta
tarda tranquil·la.

Humaníssim Per l'humaníssim
camí de les mancances
et pots conèixer.

Imaginari L'imaginari
com un gran foc que inflama
però no crema.

Joc Quin joc, la vida
que sempre encén insòlits
senyals d'alerta.

Kitsch De kitsch sol ser-ho
tot allò que t'allunya
del jo que et repta.

Límits Enllà dels límits,
a la recerca d'una
cançó enyorada.

Miratge Com un miratge
l'ombra dels anys, tan prògids
en meravelles.

Només Només amb dubtes
t'aproparàs al ritme
de les certeses.

Obert Obert a totes
les músiques, què esperes
per fer prodigis?

Paraula Per la paraula
fins al cor de la pedra
i del misteri.

Qualsevol Qualsevol cosa
que no t'allunyi gaire
del dia a dia.

Refàs Refàs amb curs
tot un passat que et porta
fins on ets ara.

Solitari Sol assumeixes
el goig de no sentir-te
mai solitari.

Tendresa De la tendresa
fins a la ruta blava
de l'esperança.

Univers Tot giravolta
i l'univers oscil·la
quan mous els braços.


Vivències De les vivències
fes-ne un àmbit per créixer
sense temences.

Watts Amb watts subratlles
les paraules escrites
des de la fosca.

Xàfecs Accepta els xàfecs
com un esclat de força
que vivifica.

Yperita De la yperita
en farem sucre candi,
i fora guerres.

Zero Amb zero tanques
aquest abecedari.
Escriu-ne un altre.
Miquel Martí i Pol | "ABCdari. Una joia solidària"

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

CCOO es manifesta contra la judicialització dels processos educatius i les polítiques de normalització lingüística a l'escola catalana

CCOO amb el català a l'escola


FotoCCOO es manifesta a favor del model lingüístic, de la immersió en l’escola catalana i de la convivència respectuosa actualment en vigor que no segrega l’alumnat segons la llengua d’aprenentatge.

La vinculació dels drets socials i nacionals és una qüestió cabdal en la construcció d’una comunitat socialment més justa i cohesionada. A Catalunya la recuperació de la identitat cultural i lingüística forma part d’aquest gran objectiu de construir una societat amb igualtat de drets per a tota la ciutadania.

El coneixement de les llengües oficials del territori és un element central per a la promoció de l’autonomia personal dels individus i és un factor determinant per a l’accés de les persones a drets bàsics com ara el treball, la salut, l’educació o la participació, entre d’altres. Tot això esdevé encara més vigent en una societat acollidora de noves migracions i atès l’increment de la mobilitat territorial de la població.

Les persones que per qualsevol raó desconeixen algunes de les llengües d’ús oficial al territori queden en situació de desigualtat d’oportunitats en el seu desenvolupament personal, professional i social. La llengua catalana ha d’esdevenir un punt de trobada per a tota la ciutadania —independentment del seu origen—, un espai comú de relació entre les persones i un vehicle d’integració social i d’igualtat d’oportunitats.

Encara avui el català es troba en una situació de clara inferioritat respecte del castellà en massa àmbits socials, per la qual cosa són necessàries actuacions decidides per garantir-ne la presència. El model d’immersió lingüística aplicat a Catalunya amb la implicació de la comunitat educativa, consolidat els darrers anys en la legislació educativa del país, ha demostrat àmpliament que és eficaç i que gaudeix de consens. Aquest model no només ha facilitat el coneixement de la llengua catalana a amplis sectors de la societat que no hi tenien accés sinó que també, de manera especial, ha configurat un model educatiu integrador i de cohesió de la vida comunitària.

CCOO rebutja la separació educativa segons la llengua i considera imprescindible mantenir un model educatiu en què el català sigui la llengua vehicular d’aprenentatge, com a garantia de cohesió social i d’accés al coneixement de les dues llengües en igualtat de condicions per a tothom.

CCOO defensa el paper fonamental que els centres educatius tenen en la promoció del coneixement del català i recorda a les administracions la necessitat de no reduir els recursos adients ni els suports necessaris per fer front als objectius educatius. 

Feu clic per veure:
-el document (2010) del Seminari Salvador Seguí 'L'ús social de la llengua catalana en el món del treball" (amb esment al tema de l'escola, a la pàgina 5).
-el document (2008) del Seminari Salvador Seguí de recull de material de Sindicalisme de classe i nacional (amb esment a una de les jornades sobre llengua i ensenyament realitzades, a la pàgina 309).
-la declaració conjunta (2006) de les 7es Jornades sobre normalització lingüística i ensenyament, organitzades per CCOO de Catalunya amb CCOO del País Valencià i CCOO de les Illes Balears.

13/09/2011

Cercador  
Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
IdiomesCanal YouTube de Cultura de CCOO de Catalunya 100% Tèxtil El proceso Ferrer Demana el teu catàleg a cultura@ccoo.cat Cartellera cultural La Teranyina digital No canviem de llengua Servei Lingüístic Fundació Cipriano Garcia

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI