CCOO de Catalunya ha fet un emotiu homenatge a Antoni Tàpies

En l’acte van assistir diverses persones del món de la cultura

El darrer 18 de novembre es va celebrar un acte d’homenatge a Antoni Tàpies a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. En l’acte va assistir el mateix artista acompanyat de la seva dona, Teresa Barba, i Miquel Tàpies, fill de l’artista i president de la Fundació que porta el mateix nom.

L’homenatge va comptar amb les intervencions del cineasta Pere Portabella, que va aportar un documental sobre les fonts d’inspiració de Tàpies; de José Luis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya (1976-1995) (feu clic per llegir la intervenció), que va explicar la història d’Empremta de mà, l’obra que es va demanar a l’artista per fer una acció solidària amb el poble vietnamita; i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya (feu clic per llegir la intervenció), que va subratllar la solidaritat i el compromís de l’artista amb la societat. La conducció de l’acte va anar a càrrec dels historiadors de l’art Isabel Graupera i Lluís Burillo, els quals, a més, van fer l’article central de l’opuscle Antoni Tàpies. Una empremta solidària, que es va distribuir entre totes les persones assistents.

Diverses persones vinculades al món de la cultura van voler acompanyar Antoni Tàpies en aquest homenatge, entre els quals destaquem l’editor i amic de l’artista Xavier Folch, qui també va fer un article per Antoni Tàpies. Una empremta solidària; el cantautor Raimon, que va autoritzar la reproducció escrita de la seva cançó “T’he conegut sempre igual” al dors de les reproduccions que es van fer de l’obra i qui va venir acompanyat d’Analisa Corti; Josep Sampera, director de la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac que, a banda de ser autor d’un dels articles de l’opuscle acull, a la seva fundació, l’obra Empremta de mà.

CCOO de Catalunya agraeix a totes aquelles persones que han fet possible la realització d’aquest homenatge a Antoni Tàpies la seva dedicació i la seva col•laboració per fer possible aquest reconeixement a l’artista i a l’art compromès i solidari.

Feu clic per veure l’opuscle Antoni Tàpies. Una empremta solidària.

Foto: Antonio Rosa

Feu clic sobre la fotografia per veure les fotografies de l’acte, fetes i cedides per Antonio Rosa.