Els afusellaments feixistes al Camp de la Bota i la repressió al Besòs

Organitzat per la Plataforma contra la Impunitat

La Plataforma organitza una projecció i una xerrada sota el títol “Els afusellaments feixistes al Camp de la Bota i la repressió al Besòs”, que tindrà lloc dimarts, 13 de juliol de 2010, a les 19 h., a l’Ateneu Adrianenc (c/ Andreu Vidal, 7, de Sant Adrià de Besòs).

Es projectaran el curtmetratge “Els anys del silenci”, dirigit per Marcel Leal, i el documental “Els afusellats del Fòrum”, de Francesc Abad, que es complementaran amb una xerrada amb els directors. També comptarem amb la participació de Jordi Vilalta, coordinador del refugi antiaeri de placeta Macià de Sant Adrià de Besòs.

Un indret a la platja, el Camp de la Bota, barri marginal sembrat de barraques fins a l’any 89, fou el lloc on s’executaren gairebé dos milers de republicans entre els anys 1939 i 1952. És de total justícia rescatar de l’oblit aquestes 1.717 persones afusellades en aquest paratge i no permetre que un extermini com aquest entri en el perillós camp de la desmemòria històrica. Tant els films de Marcel Leal i Francesc Abad, com la tasca de Jordi Vilalta en el refugi antiaeri, actuen com a catarsi per a despertar la consciència col•lectiva, per a la restitució de la nostra memòria. 

Per veure el cartell