El documental ”No és un joc” es presenta a Olot

L’exposició “No és un joc” es podrà veure a Olot fins al 18 de juliol

La Unió Comarcal de la Garrotxa de Comissions Obreres ha presentat, a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot, i davant d’una cinquantena de persones, el documental No és un joc, sobre les condicions de vida i de treball dels nens i de les nenes de Llatinoamèrica.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Lluís Sacrest, i del secretari general de la Unió Comarcal de la Garrotxa, Francesc López. Els dos han denunciat l’explotació que pateixen milions d’infants treballadors i les seves famílies, i que en una globalització com l’actual la gent del Primer Món pot viure en unes certes condicions de benestar a causa del ritme i de les condicions de vida i de treball de la gent del Tercer Món.

L’autor del documental, Antonio Rosa, ha ressaltat que cal eines com aquestes per veure i denunciar situacions d’explotació que, malauradament, no acostumen a sortir a la llum i que s’obvien injustament en els mitjans de comunicació.

El documental No és un joc narra, a través de la veu dels seus protagonistes -els nens i les nenes-, com és la seva vida quotidiana i la dels seus familiars per mitjà de diversos sectors de treball: la mineria, els abocadors, les coeteries, etc. Així mateix, al primer pis del Museu Comarcal de la Garrotxa (carrer Hospici, 8) es pot veure l’exposició paral•lela al documental des del dia 16 de juny fins al 18 de juliol.

Podeu consultar el web de “No és un joc” a www.ccoo.cat/noesunjoc.