CCOO de Catalunya implica la població del Ripollès en la lluita contra el treball infantil

L’exposició i el documental ”No és un joc” es presenten a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

CCOO de Ripoll-Cerdanya duu l’exposició i el documental “No és un joc”, sobre les condicions de vida i de treball dels nens i nenes de Llatinoamèrica, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll i implica la població i els centres educatius de tota la comarca.

El 21 d’abril es va fer l’acte de presentació per al públic adult i va comptar amb les intervencions de Teresa Jordà, alcaldessa de l’Ajuntament de Ripoll; Enric Pérez, president del Consell Comarcal; Toni Sánchez, secretari general de la Unió Comarcal de CCOO del Ripollès, i Antonio Rosa, autor de les fotografies i director del documental “No és un joc”. També es va fer una sessió específica per al públic escolar el 29 d’abril, amb la intervenció d’Antonio Rosa, on van assistir diversos cursos del SES Sant Joan de les Abadesses.

D’altra banda, durant el període en què la Biblioteca Lambert Mata ha acollit l’exposició, del 19 al 30 d’abril de 2010, s’han organitzat projeccions i col•loquis diaris del documental per al públic escolar. Hi han participat els centres SES Joan Triadú de Ribes de Freser, Vedruna de Ripoll, IES Abat Oliba de Ripoll, Escola Joan Maragall de Ripoll, SES de Sant Joan de les Abadesses i Escola Tomàs Raguer de Ripoll.

D’aquesta manera, els nens i nenes han tingut les eines necessàries al seu abast per poder aprofundir sobre l’explotació laboral infantil des d’una mirada:

Solidària, amb els nois i noies que per la seva edat haurien d’estar escolaritzats, però que estan treballant en condicions infrahumanes.

De reflexió sobre les causes polítiques, econòmiques i socials que permeten i perpetuen les desigualtats socials en un món globalitzat.

De coneixement dels drets humans universals i com l’incompliment o la pèrdua d’aquests d’aquest drets nega a les persones el poder gaudir d’unes condicions de vida i de treball dignes.

De denúncia de les situacions de desigualtat i discriminació, perquè facin arribar les seves veus a les organitzacions internacionals i nacionals amb competències en les matèries perquè desenvolupin polítiques i posin en marxa estratègies que trenquin i/o redueixin les desigualtats socials.

De rebuig davant les polítiques de pressió i d’explotació que exerceixen els països rics sobre els països empobrits.

De lluita contra les injustícies socials que fan que milers i milers de nens i nenes no puguin viure la seva infantesa.

Per trencar aquestes situacions cal una tasca constant de denúncia i sensibilització que generi un compromís i un canvi de valors envers la solidaritat, la convivència i la democràcia, amb l’objectiu de consolidar una societat més justa i més igualitària.

Per aquest motiu, des de CCOO de Catalunya valorem molt positivament aquesta activitat duta a terme a la comarca del Ripollès i la implicació dels centres educatius i de tots els nens i nenes que han participat en aquesta activitat i volen posar el seu gra de sorra en la lluita contra les situacions de discriminació i explotació que pateixen milions de nens i nenes arreu del món.

Vegeu les fotografies de l’activitat.

Podeu consultar “No és un joc” a l’adreça www.ccoo.cat/noesunjoc.

Per disposar de l’exposició, podeu posar-vos en contacte amb la Secretaria de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya per correu electrònic ([email protected]) o per telèfon (93 481 29 10).