Francesc Ferrer i Guàrdia ha estat homenatjat al llarg del mes d’abril

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia organitza un conjunt d’activitats en homenatge al lliurepensador a diferents punts de la ciutat comtal.

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia homenatja el lliurepensador i impulsor de l’Escola Moderna durant la setmana del 79è aniversari de la proclamació de la República, amb la instal•lació d’una placa commemorativa a l’antic edifici de l’Escola Moderna.

Una placa a l’antiga seu de l’Escola Moderna, al carrer Bailèn, núm. 56 de Barcelona, recupera a partir d’ara la memòria històrica del principal llegat de Francesc Ferrer i Guàrdia. Un reconeixement necessari, com va plantejar Joan Carles Gallego en l’acte d’homenatge de CCOO de Catalunya, a un model d’escola que ha estat objecte de revisió, estudi i reconeixement per part de pedagogs i historiadors, sobretot a partir de l’inici de la transició democràtica, en el lloc que va ser un espai de trobada ideològica per a llibertaris, republicans i socialistes de l’època. Com va dir Anatole France “el seu crim va ser el fet de ser republicà, socialista, lliurepensador, el seu crim va ser crear l’escola laica a Barcelona, instruir milers de nens de manera independent, el seu crim va ser fundar escoles”.

Altres actes d’homenatge al lliurepensador al llarg d’aquesta setmana han estat la inauguració de l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, antiga Avinguda Marqués de Comillas i la recepció a la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació podeu consultar el web de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia: http://www.ferrerguardia.org