contrast  

Acull Acull els somnis
com el que són, un acte
de fe en la vida.

Bandera Farem bandera
dels vuit vents que proposen
múltiples rutes.

Camí Cap camí és fàcil
tots ens plantegem reptes,
tots fan preguntes.

Diferència La diferència
com un espai per creure
més en els altres.

Esperança Per l'esperança
fins al reducte càlid
de la tendresa.

Frontera A la frontera
dels espais més inhòspits
hi creixen roses.

Glops A glops lentíssims
beus el licor d'aquesta
tarda tranquil·la.

Humaníssim Per l'humaníssim
camí de les mancances
et pots conèixer.

Imaginari L'imaginari
com un gran foc que inflama
però no crema.

Joc Quin joc, la vida
que sempre encén insòlits
senyals d'alerta.

Kitsch De kitsch sol ser-ho
tot allò que t'allunya
del jo que et repta.

Límits Enllà dels límits,
a la recerca d'una
cançó enyorada.

Miratge Com un miratge
l'ombra dels anys, tan prògids
en meravelles.

Només Només amb dubtes
t'aproparàs al ritme
de les certeses.

Obert Obert a totes
les músiques, què esperes
per fer prodigis?

Paraula Per la paraula
fins al cor de la pedra
i del misteri.

Qualsevol Qualsevol cosa
que no t'allunyi gaire
del dia a dia.

Refàs Refàs amb curs
tot un passat que et porta
fins on ets ara.

Solitari Sol assumeixes
el goig de no sentir-te
mai solitari.

Tendresa De la tendresa
fins a la ruta blava
de l'esperança.

Univers Tot giravolta
i l'univers oscil·la
quan mous els braços.


Vivències De les vivències
fes-ne un àmbit per créixer
sense temences.

Watts Amb watts subratlles
les paraules escrites
des de la fosca.

Xàfecs Accepta els xàfecs
com un esclat de força
que vivifica.

Yperita De la yperita
en farem sucre candi,
i fora guerres.

Zero Amb zero tanques
aquest abecedari.
Escriu-ne un altre.
Miquel Martí i Pol | "ABCdari. Una joia solidària"

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesDocumentals 


Antologia fotogràfica Un treball digne per a una vida digna

www.ccoo.cat/treballdigne

Un treball digne per a una vida digna és una antologia fotogràfica que recull els comentaris que han fet diverses persones de l'àmbit de la cultura a més de seixanta instantànies del fotògraf Antonio Rosa. Aquesta obra col•lectiva ha comptat amb la participació de persones vinculades al món de la música, la literatura, l'educació, els mitjans de comunicació, les arts escèniques, les arts plàstiques, el disseny gràfic, els drets humans, la recerca, la salut i l'arquitectura. Ho han fet, en aquest cas, amb la paraula, que és l'eina imprescindible per al diàleg entre cultures i entre pobles en democràcia, tenint en compte que la paraula i el pensament són els elements que generen corrents d'opinió i alternatives per disminuir i eliminar les desigualtats socials d'arreu del món. És un exemple del fet que ningú no es pot mantenir indiferent en la lluita per unes condicions de vida i de treball dignes per a tothom.

L'antologia Un treball digne per a una vida digna fa un recorregut per les exposicions i els documentals produïts per la Secretaria de Formació Sindical i Cultura relacionats directament amb el món del treball, on es tracten qüestions com l'explotació laboral infantil dels nens i les nenes de Llatinoamèrica, les condicions de vida i de treball de la mineria artesana del Triangle Miner de Nicaragua, la situació de la dona a les indústries maquiladores o la realitat quotidiana de la immigració a Catalunya.

Les persones que han comentat les fotografies són: Santiago Alba, Maria Arteta, Maribel Ayné, Joan Barril, Sergi Belbel, Joan Benach, Carles Bertran, Laia Bobi, Cosmin Boeru, Lorena Briscoe, Quim Brugué, Lluís Cabrera, Victòria Camps, Susana Casares, Jaume Cela, Luis Codera, Pep Coll, José Luis Cuerda, Pau Díaz, Pipo Dols, Glòria Figueras, Jordi Font-Agustí, Pepe Gálvez, Mercè Garcés, Aíto Garcia, Albert González, Bertha Rosa Guerra, Anna Lizarán, Joan-Lluís Lluís, Alfonso López, Salvador López, Xavier Macià, Isabel Mateu, Alfredo Missair, Ferran Monegal, Maria Mont, Rosa Montero, Jaume Morató, Ceara O'Leary, Joan Manuel V. Parisi, Joan Pera, Carme Pérez, Clara Peya, M. Jesús Pinto, Maribel Pons, Joan Portell, Jordi Puntí, Elías Querejeta, Sergio Ramírez, Albert Recio, Carme Riera, Rafael Romero, Ricard Sadurní, Lluís Salom, Ricard Salvat, Mercedes Sampietro, Ima Sanchís, Carles Sanjosé, Luis de Sebastián, Isabel-Clara Simó, Adaia Teruel, Teresa Torns, Mattew Tree, Jordi Trullén, Santi Valldepérez, Jamina Vilaseca, Lorena Villegas i Cintu Vinyes.

Aquesta antologia, amb la qual hem volgut reforçar el compromís de CCOO de Catalunya amb la defensa d'un treball digne per a una vida digna, disposa d'una versió virtual que podreu veure a www.ccoo.cat/treballdigne.  
Cercador  
Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
IdiomesCanal YouTube de Cultura de CCOO de Catalunya 100% Tèxtil El proceso Ferrer Demana el teu catàleg a cultura@ccoo.cat Cartellera cultural La Teranyina digital No canviem de llengua Servei Lingüístic Fundació Cipriano Garcia

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI