CCOO valora positivament l'acord de mesures contra la sinistralitat en la construcció signat avui


La sinistralitat en el sector de la construcció a Catalunya ha invertit la seva tendència en els últims tres anys, amb un repunt especialment preocupant quant als accidents mortals en els dos primers mesos del 2017.

 

És per aquest motiu que des de CCOO de Catalunya vam instar de manera urgent el Govern i les patronals del sector a obrir una taula de diàleg amb l'objectiu de poder abordar aquesta creixent pujada en la sinistralitat en els sectors. 


Així doncs, avui, dia 4 de maig del 2017, s'ha signat un acord entre les parts que preveu accions de sensibilització, formació i assessorament dels diferents agents del sector, així com estudis de revisió dels sistemes d'adjudicació d'obres, dels canals de comunicació de situacions de risc i de desenvolupament d'un grup especialitzat en construcció dins de la Inspecció de Treball.

 

Paral·lelament, i com a conseqüència de les reunions mantingudes, CCOO ha signat un acord amb l'Administració per a la implantació d'un sistema de participació i representació específic que faciliti la prevenció, materialitzat en l'actuació de delegats i delegades territorials de les organitzacions sindicals en les obres públiques dependents de la generalitat.

Des de CCOO de Catalunya i la Federació de Construcció i Serveis del sindicat estem segurs que amb el desenvolupament d'acords com aquests avançarem en la reducció de la sinistralitat en la construcció. 


04/05/2017

Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies