Jazz i poetes de la revolució. Exposició: “Petrograd 1917 Barcelona”

En el marc del Congrés Internacional sobre la Revolució Russa

En el marc del centenari de la Revolució Russa, la Fundació Cipriano García ha realitzat una exposició  “Petrograd 1917 Barcelona”. 1917  va ser un any clau per a la història contemporània. Petrograd, el 1917, és la ciutat i el temps de la revolució, on els obrers assalten i prenen el poder polític, econòmic i cultural. Barcelona el 1917 viu temps convulsos com la resta d’Europa, està en vaga i amb revoltes organitzades per la classe treballadora.

L’exposició, la podreu veure del 24 al 27 d’octubre al vestíbul de la 3a planta de la Facultat de Geografia i Història, amb motiu de la celebració  del Congrés Internacional sobre la Revolució Russa (1917-2017)  que  tindrà lloc a l’Aula Magna de la mateixa  Facultat (C/ Montalegre, 6, quarta planta, Barcelona 08001), organitzat pel Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (CEHI-UB), amb la col·laboració de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa de 191, en la qual ha participat la Fundació Cipriano García.

El dia 24 d’octubre, a les 18 hores, tindrà lloc la conferència precongressual: “Las repercusiones de la Revolución Rusa en el Río de la Plata” a càrrec de Jorge Saborido i Mercedes Saborido  de la Universitat de Buenos Aires (UBA), a la sala gran (4a planta).

Per presentar l’exposició “Petrograd 1917 Barcelona” celebrarem un acte: Jazz i poetes de la revolució. La lectura de poemes anirà a càrrec de Andreu Ausàs i la música de Random Quartet. L’acte tindrà lloc el proper  dijous 26 d’octubre, a les 19.30 hores, al vestíbul de la 3a planta de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Carrer Montalegre, 6 de Barcelona).

Invitació a l’acte. 

Galeria de fotografies