CCOO lamenta la mort d’Apolo Giménez, històric sindicalista del Vallès Occidental

Va ser treballador de l’antiga Lucas-CAV Condiesel (Delphi Diesel Systems)

CCOO de Catalunya i CCOO d’Indústria de Catalunya expressen el seu condol per la mort, ocorreguda ahir, d’Apolo Giménez García, històric membre del sindicat al Vallès Occidental.

 

Nascut el 7 d’agost del 1937, ha estat un històric sindicalista del sector del metall i del Vallès Occidental, treballador i dirigent de CCOO a l’antiga Lucas-CAV Condiesel (posteriorment Delphi Diesel Systems), i referent sindical i polític (militant al Partit Socialista Unificat de Catalunya-PSUC des del 1955) per a moltes persones.

 

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d’un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes. En aquells anys li deien “el noi de la bicicleta”, ja que repartia octavilles il·legals amb la seva bicicleta durant l’època franquista.

 

També va estar molt vinculat al moviment associatiu de Terrassa (va ser president de l’Associació de Veïns La Maurina entre el 1968 i el 1999), i va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa l’any 2013.

 

En el darrer Congrés de la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Occidental – Catalunya Central, celebrat el passat 8 de març, es va aprovar que es posaria el nom d’Apolo Giménez a l’Escola Sindical de la Unió, un anunci que ell va rebre amb molta satisfacció.

 

Des de CCOO, fem extensiu el nostre condol a tota la seva família i amics.