Actes de commemoració del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular

Organitzats pel Comitè per a la commemoració del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular del 1936

El Comitè per la commemoració del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular del 1936, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i amb el Comissionat de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona organitza una sèrie d’activitats per  recordar aquest esdeveniment que s’havia de celebrar durant la setmana del 19 al 26 de juliol del 1936 a Barcelona. Esdeveniment esportiu que volia contraposar els valors de l’esport popular i l’antifeixisme a l’Olimpíada de Berlín organitzada pel règim nazi. Malauradament, l’Olimpíada Popular de Barcelona no es va poder celebrar, ja que el dia de la seva inauguració va coincidir amb l’inici de la Guerra Civil.

El diumenge 17 de juliol, a les 19 hores, es rebran els ciclistes del Club Clarion que vénen des de Londres a la plaça Catalunya.

El 19 de juliol, a les 11. 30 hores tindrà lloc un acte a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (porta 13, al costat de la Porta de Marató) consistent en un recorregut per l’Estadi Olímpic, una visita a l’exposició dedicada a l’Olimpíada Popular, i un diàleg entre el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, i l’historiador Xavier Pujades.

A les 17 hores, tindrà lloc la inauguració de l’escultura fotogràfica “80 anys Olimpíada Popular a la pl. de Catalunya, Portal de l’Angel de Barcelona.

El seu significat té a veure amb la dignitat de les persones, els valors democràtics i el respecte pels drets humans i, alhora, ha de servir per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de l’actual situació a Europa, la crisi dels refugiats i l’augment del racisme i la xenofòbia, que té una especial incidència en el món de l’esport.

Aquests actes s’emmarquen en el conjunt d’activitats que es realitzen en memòria de l’inici de la Guerra Civil, que tindran lloc el 18 i 19 de juliol. + informació

Notíciés sobre els actes:  

BTV

La Vanguardia