80 anys de la guerra i la revolució a Barcelona

Organitza el Comissionat de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona

Amb motiu del 80è aniversari  de l’inici de la guerra i la revolució a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona a través del Comissionat de Programes de Memòria ha organitzat actes per recordar i homenatjar els homes i dones que van defensar la Barcelona popular i igualitària, els drets socials i nacionals assolits i els valors universals de la pau, la democràcia i la llibertat.

El dia 18 de juliol a les 19.30 hores tindrà lloc de manera simultània als 10 districtes de la ciutat i al Born CCM, la lectura del poema Oda a Barcelona de Pere Quart (Joan Oliver). A continuació s’interpretarà l’Oda a l’alegria de Ludwig van Beethoven que Pau Casals no va poder tocar per l’inici de la guerra.

El dia 19 de juliol, Barcelona també commemorarà l’efemèride amb la col·locació de 10 lones, una a cada districte on hi haurà la imatge i el text en referència als fets del 1936. També se’n penjarà en d’altres edificis com pot ser la Universitat de Barcelona, l’edifici d’UGT de Rambla Santa Mònica, el Born Centre de Cultura i Memòria i a lAjuntament de Barcelona.

 

Us animem que el proper dia 18 de juliol a les 19.30 hores us apropeu a un dels indrets on tindrà lloc l’esdeveniment. Així mateix, us recordem que a la web de l’Ajuntament de Barcelona www.barcelona.cat/bcn1936 trobareu tota la informació de les activitats més detallada.