Jordi Merino i Noé guanya el Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells

Promogut per la Fundació Cipriano García, amb la col·laboració de La Diputació de Barcelona

Dels onze treballas presentats en la segona convocatòria del Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, “Les condicions d’ocupació i de treball a la Unió Europea 2005-2010 i la seva relació amb la salut. Possibles efectes de la darrera crisi econòmica en les condicions de la població assalariada” de Jordi Merino i Noé, n’ha resultat el guanyador.

El treball presentat aborda els canvis en les condicions d’ocupació i de treball a través de l’observació dels factors de risc psicosocial de treball de la Unió Europea entre els anys 2005 i 2010, les diferències significtives entre els països membres de la UE i si existeien diferències de gènere. Parteteix de l’any 2005, en un moment de creixement econòmic, ver l’any 2010, dos anys després de l’inici de l’actual crisi econòmica, per veure el possible efecte de la crisi sobre les condicions laborals dels assalariats.

El jurat, presidit per Josep Fontana, historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra i està format per l’editor Xavier Folch, Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García, l’antropòloga Amparo Tuson, el catedràtic  emèrit de Ciències Polítiques de la UAB, Josep M. Vallès i la professora d’Hisenda Pública de la UB, Maite Vilalta.

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya promou aquest premi, amb caràcter bianual, amb l’objectiu de reconèixer la millor recerca desenvolupada en els diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball. Aquesta segona edició, convocada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, té un únic premi consistent en la publicació i distribució del treball guanyador.