Via Laietana 16, 7a planta - 08003 Barcelona    934812841   Fax. 934812921    ceres@ccoo.cat  
format impressió |  contrast  

           centre d'estudis i recerca sindicals

Inici web
Cerca ràpida  
 
Via Laietana, 16, 7a planta
08003 Barcelona

Horari matins:
dl.a dv.de 9 a 14 h
Horari tardes:
dl.a dj.de 16 a 18.30 h

 ceres@ccoo.cat
 biblioteca@ccoo.cat
 93 481 28 41
Fax. 93 481 29 21

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Catalunya continua al capdavant en creixement, i a la cua pel que fa a qualitat de l'ocupació i benestar

CCOO de Catalunya publica una nova actualització de les dades de l'Eurobaròmetre Social, amb dades actualitzades a abril de 2018


Foto

L’Eurobaròmetre social és un estudi elaborat pel CERES (Centre d’Estudis i Recerca Sindicals) de CCOO de Catalunya segons una sèrie de 33 taules amb dades socioeconòmiques i socials de tots els països de la Unió Europea (UE), la mitjana de la UE i Catalunya.

Eurobaròmetre Social (Abril del 2018)

Infografia de l'Eurobaròmetre

Les principals conclusions de la darrera actualització són les següents:

- L’any 2017 l’economia catalana presenta un creixement del 3,4%, que és lleugerament superior al d’Espanya (3,1%) i se situa un punt per sobre de la mitjana europea (2,4%).

- Aquest creixement econòmic comparativament superior contrasta, però, amb unes dades d’atur, qualitat de l’ocupació i despesa social de les pitjors de la Unió Europea.

- La taxa d’atur catalana, tot i reduir-se 2 punts en termes interanuals, és la pitjor després de la grega i l’espanyola, especialment en el cas de les dones. L’atur de llarga durada i la taxa d’atur juvenil de Catalunya són els quarts més alts d’Europa.

- La taxa de temporalitat catalana és la 4a més alta d’Europa i continua creixent. El percentatge de treball a temps parcial involuntari també és dels més alts. Això és especialment preocupant en el cas de les dones, el percentatge de treball a temps parcial de les quals triplica el dels homes.

- La despesa en protecció social és també de les més baixes d’Europa. En concret, la despesa en protecció social a Catalunya és inferior a la de Grècia i la despesa pública en educació és la segona més baixa després de Romania.08/05/2018

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


© CCOO de Catalunya | | | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI