format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Selecció de tres Tècniques de Desenvolupament Local de Proximitat

CCOO aconsegueix la retirada dels requisits discriminatoris als processos de selecció de personal a Barcelona Activa


Adjuntem comunicat de premsa de la Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa:

La Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa hem aconseguit evitar la discriminació arbitrària als processos de selecció

La setmana passada Barcelona Activa posava en marxa un procés de selecció de personal per cobrir tres places de Tècnica en Desenvolupament Local de Proximitat, amb un requisit completament discriminatori amb el qual impedia la participació al concurs d’aquelles persones que havien adquirit una experiència superior a 2 anys a l’empresa o, d’altres que si fossin contractades podien arribar a tenir aquesta experiència al llarg de l’any 2017.

La Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa, amb l’ajut de l’assessoria jurídica de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) del sindicat, vam interposar un Recurs d’alçada a l’alcaldessa, denunciant que aquest requisit era completament arbitrari i discriminava algunes candidatures d’una manera que no estava contemplada a cap normativa vigent (ni a l’Estatut dels Treballadors/es ni al Conveni de l’empresa) i reclamant, per tant, la seva retirada i l’admissió de les persones que haurien estat excloses del procés esmentat. També ens vàrem dirigir a la Inspecció de Treball denunciant el mateix fet de la discriminació abusiva, afegint que la convocatòria no respectava un període de 15 dies que el Conveni estableix des de la comunicació del concurs fins a la posada en marxa del mateix.

L’empresa tenia previst, i així ens ho havien comunicat a la representació sindical, que mantindrien aquesta clàusula a totes les properes ofertes de treball temporal; nosaltres ja els vàrem avisar que faríem tot el possible per tal que la retiressin perquè la consideràvem contrària a la llei.

La pressió que des d’aquesta Secció hem fet ha obtingut els seus resultats: dijous passat la Direcció de Barcelona Activa va comunicar-nos que la clàusula on especificava el requisit discriminatori seria suprimit de totes les ofertes que es publiquin d’ara endavant.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de desembre de 2016

07/12/2016

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI