format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Es proposa que els comerços obrin només 5 diumenges a l'estiu

CCOO i UGT valoren positivament que l'Ajuntament de Barcelona coincideixi amb la voluntat d'avançar cap a un canvi de model dels horaris comercials


Amb l'arribada de l'actual govern municipal a Barcelona, CCOO i UGT li van demanar la revisió de l'actual decret d'obertura de diumenges a l'estiu, perquè consideren que després de dos anys s'ha demostrat que no crea ocupació i perjudica greument a les persones treballadores en el seu dret de conciliar la vida personal i laboral, alhora que la majoria dels comerços no augmenten les vendes i per tant molts d’ells ni obren.

Davant aquesta petició, l'actual consistori va obrir un procés participatiu que ha acabat amb una proposta concreta que consisteix en el fet que dels actuals 10 diumenges autoritzats d'obertura entre juliol, agost i setembre, proposa deixar-los en 5 diumenges, a distribuir entre els mesos de maig a octubre, mantenint la mateixa zona urbana d'afectació i modificant l'actual horari d'obertura, de 10 a 18 h a un altre entre les 12 i les 20 h.

CCOO i UGT valoren com a positiva aquesta proposta, ja que suposa un avenç respecte a l'anterior model, redueix els dies d'obertura i, sobretot, els situa fora dels mesos d'estiu, a més de no ampliar les hores d'obertura.

Els sindicats segueixen pensant que aquesta obertura no comportarà més ocupació estable i seguirà el model de la desregulació laboral, per això demanen a l'Ajuntament que s'estableixi una comissió de seguiment d'aquestes mesures, alhora que s'orienti les empreses i sindicats a negociar una retribució complementària per a les treballadores i treballadors afectats, seguint el model d'altres zones comercials.

CCOO i UGT també consideren necessari obrir un debat general sobre l'actual model d'horaris comercials, dins de la comissió del Parlament de Catalunya sobre la reforma horària.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de febrer de 2016

19/02/2016

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI