format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Caos a la mobilitat a Barcelona

CCOO reclama més inversions a Rodalies Renfe


Foto El caos que està vivint avui, un dia més, el servei de Rodalies de Renfe a Barcelona és una expressió de les patologies que CCOO, entre altres organitzacions, ha estat denunciant des de fa anys, sense que sigui perceptible cap avenç substancial cap a la solució.

Aquesta vegada ha estat un incendi de deixalles acumulades a un túnel obsolet de la vella estació d’Arc de Triomf. Però ha afectat -i a hores d’ara encara afecta- cinc línies de Rodalies, més de set estacions, la xarxa de metro i el seu impacte s’estén a pràcticament tota l’Àrea metropolitana.

La incapacitat d’aïllar el problema i reduir els entorns geogràfics de l’afectació d’un incident com aquest reflecteix les insuficiències que pateix encara la nostra xarxa de mobilitat pública metropolitana.

Probablement les causes es poden buscar en la manca de manteniment, la insuficiència dels serveis de neteja i vigilància, en general una certa desídia per assegurar la qualitat de les instal·lacions i del mateix servei de Rodalies.

Com sovint des de CCOO hem expressat, les greus deficiències del servei són causades fonamentalment per la manca d’inversions en la xarxa de Rodalies. Un servei de qualitat esdevé imprescindible per assegurar l’eficiència econòmica i la qualitat de vida del conjunt de l’Àrea metropolitana. I exigeix un pla d’inversions d’ampli abast que des del sindicat hem reclamat repetidament que garanteixi la fiabilitat, en termes d’horaris i de freqüències, la seguretat, en termes d’interconnexions, i l’eficiència, en termes de gestió de les línies.

No podem oblidar que les infraestructures i el material rodant són propietat de les diferents agències estatals, Adif i Renfe. I és l’Estat qui té oblidat el servei de Rodalies, el més necessari per a la mobilitat quotidiana de milions de persones, fonamentalment treballadores i treballadors. És, per tant, a les agències estatals i al mateix Estat a qui reclamem inversions i centrar les prioritats en les Rodalies.

Però la gestió de les xarxes correspon a la Generalitat, i al Govern de Catalunya cal exigir-li també els esforços necessaris, econòmics, i també polítics, per entomar les seves responsabilitats.

De ben segur que els termes finalment establerts per fer efectiu els traspàs de competències són insuficients o no prou satisfactoris per garantir la gestió de les Rodalies amb plena eficiència, però no n’hi ha prou amb la queixa o la constatació de les insuficiències. És la responsabilitat dels governs i als governs els hem d’exigir eficiència i rigor en la gestió de Rodalies.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 9 de febrer de 2016

09/02/2016

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI