format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Monument industrial

CCOO reclama declarar oficialment les xemeneies de la Tèrmica del Besòs, a Sant Adrià, com a bé cultural d'interès local


CCOO ha reclamat a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs declarar oficialment les xemeneies de la Tèrmica del Besòs com a bé cultural d’interès local. La finalitat bàsica és garantir la protecció de les tres xemeneies i els seus edificis adjacents i evitar així el risc d’enderrocament que plana actualment sobre aquesta relíquia urbana del passat industrial de Sant Adrià i de la franja del riu Besòs.

El sindicat ha registrat a l’ajuntament un document de set punts en el qual argumenta la petició de manteniment del que considerem patrimoni del poble, icona de la ciutat industrial, símbol de les lluites obreres de la Transició -on va morir un treballador, Manuel Fernández Márquez, a trets, per part de la policia-, i també valor de futur.

CCOO proposa considerar adscriure el monument industrial al Campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), vinculat a l’estudi i la investigació de les noves fonts d’energia que hauran de sostenir la descarbonització de la indústria productiva del futur. No descartem la possibilitat de bastir-hi una fàbrica de creació cultural, propera al Museu de la Immigració, o altres possibles usos de caràcter social i d’interès públic.

La proposta preveu la continuïtat del desenvolupament territorial, des del port del Fòrum fins al de Badalona, amb actuacions en tot l’eix del riu Besòs. No oblidem que a les voreres del riu avui es concentren algunes de les zones amb uns índex de pobresa més alts de l’Àrea metropolitana de Barcelona. Les tres xemeneies poden ser la icona i la clau de volta d’un procés ambiciós de regeneració territorial, fonamentat en la generació d’ocupació de qualitat, que implicaria totes les administracions que actuen al territori i també els agents socials.

Volem alertar de la urgència d’endegar les actuacions per protegir l’element clau: les tres xemeneies i els edificis adjacents. Que no sigui per desídia que perdem el patrimoni.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 de febrer de 2016

02/02/2016

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI