format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

A partir del mes de setembre

L'Ajuntament de Barcelona es compromet amb CCOO i UGT a obrir un diàleg per un nou decret que restringeixi els horaris comercials


El passat dia 17 de juliol, CCOO i UGT van tenir una reunió amb el Comissionat de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona en relació amb la petició d’anul·lar el decret que permet l’obertura dels comerços al centre de Barcelona durant l’estiu.

De la reunió van treure les següents informacions:

El decret aprovat per l’anterior equip de govern i validat per la Generalitat de Catalunya pot tenir una durada de 8 anys, segons els Serveis Jurídics de l’Ajuntament.

L’actual equip de govern al·lega que no pot modificar o anul·lar aquest decret perquè:
1. No hi ha consens entre els partits presents actualment a l’Ajuntament.
2. D’aquí al 15 de setembre no es poden realitzar plens ordinaris o extraordinaris.
3. L’anul·lació del decret pot obrir la porta a aplicar la Llei espanyola d’horaris comercials.

Finalment, el Comissionat ha informat que l’actual equip de govern pren el compromís d’obrir un diàleg al setembre amb tots el agents socials i la societat civil sobre el tema dels horaris comercials a la ciutat de Barcelona, amb la perspectiva que l’any vinent es pugui presentar un nou decret.

CCOO i UGT es ratifiquen en la petició de limitar al màxim aquest decret, atès que hi ha un ampli consens entre agents socials, empresaris i administració de Catalunya per no aplicar la Llei espanyola d’horaris comercials i entenen que hi ha una majoria política a l’Ajuntament de Barcelona per poder canviar aquesta realitat.

CCOO i UGT es comprometen a continuar treballant per racionalitzar aquests horaris comercials, que no creen ocupació i perjudiquen la conciliació de la vida laboral i la personal dels treballadors i treballadores, esperant que l’obertura de diàleg al setembre sigui l’inici de la fi d’aquests horaris sense sentit.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de juliol de 2015

20/07/2015

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI