format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Condicions laborals

CCOO reclama a l'Ajuntament de Barcelona un canvi radical en la política de subcontractacions de sèrie


Avui, Ada Colau, cap de llista de la candidatura més votada a Barcelona en les darreres eleccions municipals, ha mantingut una reunió amb els representants dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest marc, CCOO, sindicat majoritari a l'Ajuntament, li ha manifestat la necessitat que els canvis que la ciutadania ha plasmat en les passades eleccions del 24 de maig arribin també a la gestió dels recursos humans de la corporació, i de manera molt especial en referència a les polítiques de subcontractació de serveis a diferents empreses.

CCOO ha manifestat que els acords amb què es liciten aquests serveis han de garantir condicions laborals dignes per als treballadors i treballadores d'aquestes empreses, i no es poden acceptar condicions laborals a la baixa i abusives i una devaluació d'aquestes. CCOO demanarà demà mateix, per escrit, una relació exhaustiva del conjunt d'empreses subcontractades per l'Ajuntament de Barcelona i quines condicions econòmiques i laborals apliquen als seus treballadors i treballadores, per tal que el canvi també es doni en aquests àmbits laborals, buscant les fórmules que permetin renegociar les situacions actuals.

Així mateix, CCOO manifesta que en el conflicte que viuen els treballadors i treballadores de Manpower, empresa que gestiona el servei d'acomodadors de L'Auditori, la representació sindical ha instat i ha aconseguit que la gerència de L'Auditori revisi i millori les condicions de la subcontracta, i que aquesta reverteixi en les millores de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de Manpower. Val a dir que Manpower havia guanyat la gestió d'aquest servei amb una licitació a la baixa a costa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del servei externalitzat.

CCOO ha exigit a L'Auditori que es respecti el dret de vaga dels treballadors i treballadores de Manpower i que els acomodadors no siguin substituïts per cap altre treballador o treballadora. CCOO mantindrà i realitzarà totes les actuacions necessàries, en la línia esmentada, per cercar solucions satisfactòries per als treballadors i treballadores, i exigirà de manera immediata la revisió del conjunt de les subcontractes actualment existents. Finalment, CCOO condemna les actuacions violentes de persones alienes al conflicte, que més que cercar solucions busquen generar molta més conflictivitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de juny de 2015

10/06/2015

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI