format impressió |  contrast  

Barcelonès

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
CCOO del Barcelonès

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Barcelona no pot continuar empenyent la indústria fora de la ciutat, i encara menys reiniciar activitats immobiliàries que recorden fortament la bombolla que tan mal ens ha fet

CCOO torna a denunciar la modificació del Pla general metropolità (PGM) del sector de La Maquinista


El DOGC corresponent al dia 16 de març publicava l’edicte pel qual la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona havia aprovat la modificació del Pla general metropolità (PGM) corresponent al sector de La Maquinista.

Així quedava aprovada definitivament una intervenció urbanística que requalifica 72.000 m2 de sostre industrial en habitatge i comercial. D’aquests metres quadrats, 30.000 es destinen a ampliar l’espai comercial del centre La Maquinista. La resta es destinen a habitatge, quatre torres que freguen les 20 plantes.

Sembla que la compensació és la construcció de l’escola de La Maquinista, que cal dir que s’havia de fer igualment.

CCOO ja va presentar al seu dia al·legacions en contra d’aquest projecte, com també ho varen fer veïns i altres entitats. Ho vàrem fer en defensa de l’activitat industrial a les zones urbanes, i del model comercial fonamentat en eixos de proximitat.

Com ja hem manifestat ens sembla una decisió tremendament negativa, ja que redueix novament espai vital a l'única zona urbana de la ciutat catalogada com a industrial, i on fins avui conviuen harmònicament indústria productiva, habitatge, comerç de proximitat i altres usos de ciutat.

Des del punt de vista de CCOO, Barcelona no pot continuar empenyent la indústria fora de la ciutat, i encara menys reiniciar activitats immobiliàries que recorden fortament la bombolla que tan mal ens ha fet.

Aquesta decisió perjudica greument la supervivència del comerç tradicional de Sant Andreu, el Bon Pastor i els barris propers, perquè concentra fortament l’activitat comercial al centre La Maquinista, atreu el trànsit privat de manera massiva, amb el que això representa de pressió per als veïns, sorolls, contaminació, ocupació dels espais públics, etc., i desertitza econòmicament els barris dels entorns propers.

Finalment, va radicalment en contra del model de ciutat que des de l’Ajuntament diuen defensar. Volem denunciar la contradicció flagrant que significa realitzar campanyes a favor del comerç de proximitat i desenvolupar mesures que l’expulsen de les zones, com l’eix comercial Sant Andreu, on constitueix un element clau de la personalitat del barri. 


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 de març de 2015

23/03/2015

Afilia't aquí
Ona Sindical Integra Unions Locals Federacions CCOO Catalunya CCOO d'Espanya Salut laboral Publicacions CONC Xarxes socials CERES Fundación cipriano Garcia ISTAS Fundación 1 de Mayo Gaceta Sindical CES CSI

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI