CCOO de Catalunya denuncia l'actuació de 'telepredicadors moralistes' a TV3


FotoCCOO de Catalunya i la nostra representació sindical a TV3 hem defensat sempre la pluralitat d'opinions i la llibertat d'expressió dels periodistes. Es pot mantenir una opinió favorable o no sobre tema diversos, sigui la vaga d'estudiants, la dels mestres o qualsevol altre tema. El que no és sostenible ni acceptable, especialment en una televisió pública, és que hi hagi qui faci entrevistes des de l'apriorisme de considerar com a culpables o irresponsables als entrevistats, especialment si representen a entitats representatives de moviments socials o reivindicatius diversos. És inacceptable que s'arribi a coartar, fins i tot, sense gairebé donar possibilitats de rèplica als entrevistats, i amb advertències des d'una suposada autoritat moral, per sobre de tothom, que s'adjudica la persona entrevistadora que es permet aprovar o desqualificar les posicions dels entrevistats. Tot això adornat, quan convé, amb desqualificacions personals o col•lectives amb to en ocasions paternalista o prepotent.

CCOO denunciem que en determinades produccions privades associades de TV3, s'utilitzi un estil que s'allunya de les tasques de l'informador per acostar-se a les maneres mes pròpies de 'telepredicadors' impartint, des d'una suposada autoritat moral neutral, benediccions o condemnes sobre els agents de la realitat social.

Davant la reiteració d'aquestes actuacions, CCOO hem decidit posar aquesta situació en coneixement del Comitè Professional de TV3 i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, alhora que reiterarem les nostres queixes davant la pròpia direcció de TV3. veure arxiu
12/03/2008

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.